Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Μενίδι: ΕΔΕ και διαθεσιμότητα αστυνομικών για βιαιοπραγία σε βάρος 11χρονου (βίντεο)


Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ κατεγράφη σε βίντεο να χτυπά ένα 11χρονο παιδί.Το περιστατικό έλαβε χώρα σε κάποιο σημείο του Μενιδίου και αποκαλύφθηκε από την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. όλοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρους τους.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του παιδιού και να παράσχει οποιαδήποτε ψυχολογική υποστήριξη είναι αναγκαία.

Δείτε το βίντεο από το περιστατικό:


Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται:

«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».
https://www.cnn.gr/

«Νταής» αστυνομικός χαστουκίζει 11χρονο!
αστυνομικός, «βαρύς κι ασήκωτος», «άντρακλας», δεν δίστασε να σηκώσει το χέρι του και να χαστουκίσει ένα 11χρονο παιδί. Το όνομα του παιδιού είναι Αλέξης και είχε την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έκαναν περιπολία και ίσως αναζητούσαν πληροφορίες.

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα, λίγο πριν τις 16:00, στο Μενίδι. Στο video που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας, φαίνονται δυο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να μπαίνουν σε ένα στενό. Εκεί βρίσκονται δυο παιδιά. Ο 11χρονος Αλέξης (το παιδί με τη μπλε μπλούζα στο βίντεο) και το δεύτερο αγόρι, φαίνονται να συζητούν με τους αστυνομικούς. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ρωτούν το αγόρι που πάει κι εκείνο τους απάντησε ότι πήγαινε στο μαγαζί του πατέρα του.
Σε κάποια στιγμή, ο ένας από τους τέσσερις της ομάδας ΔΙΑΣ χαστουκίζει τον 11χρονο Ρομά! Το άλλο παιδί, τρομοκρατείται και αρχίζει να πισωπατά, με τον «νταή» αστυνομικό να κατευθύνεται απειλητικά προς το μέρος του και το αγόρι να τρέχει για να ξεφύγει.
Ο 11χρονος που έχει δεχτεί το χαστούκι, φαίνεται σαν να θέλει να φύγει, αλλά ένας άλλος αστυνομικός, τον γυρνάει πίσω. Οι τρεις αστυνομικοί που είδαν τον συνάδελφό τους να χτυπά το αγόρι δεν έκαναν το παραμικρό. Και μόνο όταν ένα αυτοκίνητο εμφανίστηκε στη στροφή και μπήκε στο στενό, ανέβηκαν στις μηχανές τους για να φύγουν.
Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας χάρη στην ανάρτηση ενός εργαζόμενου σε νοσοκομείο, όπου πήγε ο 11χρονος με τον πατέρα του. Το παιδί ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και τρομαγμένο. Για καλή τους τύχη, ένας γείτονας της οικογένειας στο Μενίδι έστειλε το video από κάμερα ασφαλείας που είχε καταγράψει τα πάντα.
Δείτε το video
  

“Το παιδί έτρεμε κι έκλαιγε – Δεν ήταν απλό χτύπημα”

Ο άνθρωπος που έφερε στο φως της δημοσιότητας το εξοργιστικό περιστατικό, ένας εργαζόμενος στο Παίδων, μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε την κατάσταση στην οποία ήταν το 11χρονο αγόρι μετά την επίθεση και το βιαιοπραγία από τον αστυνομικό.
«Εργάζομαι ως ηλεκτρολόγος στο Παίδων και χθες πήγα να κάνω κάποια δουλειά. Το νοσοκομείο είχε εφημερία και έκατσα λίγο παραπάνω προκειμένου να βοηθήσω. Κατά τις 4 το απόγευμα ήρθε ένας πατέρας μαζί με το 11χρονο παιδάκι του για να το δει η διαλογή και να το στείλει αμέσως μετά στο γιατρό. 
Σε κάποια φάση ο πατέρας κάτι είπε, δεν κατάλαβα τι, και ακούω την συνάδελφο να του λέει «Τι; Το χτύπησε η αστυνομία;». Το παιδάκι ήταν ζαλισμένο, σε κακή κατάσταση, έτρεμε, έκλαιγε, ενώ είχε αίματα κάτω από το πηγούνι του.
Τους βοήθησα να πάνε στο γιατρό και εκεί ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό του πατέρα από έναν γείτονά του, ο οποίος είχε σε βίντεο τα όσα είχαν συμβεί μεταξύ του 11χρονου και των αστυνομικών. 
Το βίντεο ήταν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Ο πατέρας πήρε τηλέφωνο τον δικηγόρο του, πήγε στον εισαγγελέα απ’ ό,τι γνωρίζω ενώ έφτασε μέχρι και στο Εσωτερικών Υποθέσεων ώστε να βρεθούν εκείνοι που το χτύπησαν.
Το παιδί φοράει κολάρο και έχει χτύπημα κάτω από το πιγούνι. Δεν ήταν απλό το χτύπημα. Πραγματικά αναρωτιέμαι με εκείνους που ρωτάνε το παιδί “μήπως τους είπες ή τους έκανες κάτι;”. Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; 11 χρόνων είναι. Αν είναι δυνατόν».
Και την ανάρτηση με την οποία έγινε γνωστό το περιστατικό 

ΕΔΕ μια μέρα μετά

Και ενώ το περιστατικό έγινε χθες το απόγευμα και το video είχε κυκλοφορήσει σχετικά άμεσα, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής πως θέτει σε διαθεσιμότητα και τους τέσσερις αστυνομικούς και διατάσσει ΕΔΕ για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ήδη από χθες την υπόθεση έχει αναλάβει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Με απόφαση του αρχηγείου, οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
«Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός που χτύπησε το παιδί είχε δημιουργήσει και πριν από χρόνια θέμα με τη συμπεριφορά του.
Ο ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δε, είναι από εκείνους που προσελήφθησαν πριν από μερικές μέρες στην ομάδα ΔΙΑΣ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom