Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Σεισμός στην Τουρκία: 31 νεκροί, 1.607 τραυματίες!


Σε 31 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής, μεγέθους 6,8 βαθμών, που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Κυριακής
σε νεότερο απολογισμό της η τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD).

Μέχρι στιγμής, ο καταγεγραμμένος αριθμός των τραυματιών είναι 1.607, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν θύματα κάτω από χαλάσματα.

Σαράντα πέντε άνθρωποι έχουν διασωθεί, ανάμεσά τους μια γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή 17 ώρες μετά την κατάρρευση του σπιτιού της. Η AFAD ανέφερε πως οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.

Τουλάχιστον 530 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, 9 εκ των οποίων μεγέθους άνω των 4 βαθμών.

Ερντογάν: Το κράτος μας στηρίζει τους σεισμοπαθείς
Χθες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στο Ελαζίγ, όπου συνομίλησε με κατοίκους και διασώστες, ενώ παρευρέθηκε και στην κηδεία μιας μητέρας και του παιδιού της. Σε δηλώσεις του, τόνισε πως “το έθνος μας βρίσκεται αντιμέτωπο με μία μεγάλη δοκιμασία”. Σήμερα, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αλγερία, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε: “Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στους σεισμοπαθείς με όλα τα μέσα. Χθες, επιθεωρήσαμε τις εργασίες στο Ελαζίγ και την Ματάλια. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνουν άστεγοι μέσα στον χειμώνα, οι πολίτες, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν”.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom