Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Καταγγελίες για παρακολούθηση πολιτών και επικείμενη άφιξη ΜΑΤ προς διευκόλυνση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Τήνο

Συμπαράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου στον αγώνα του λαού της Τήνου για τις ΑΠΕ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος σχετικά με σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την παρακολούθηση πολιτών και επικείμενη
άφιξη ΜΑΤ προς διευκόλυνση της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στην Τήνο.

Ειδικότερα, δύο μήνες μετά το Παντηνιακό συλλαλητήριο το Νοέμβρη του 2019 και έναν μήνα μετά την συσπείρωση κατοίκων του νησιού για την εμπόδιση αποβίβασης υλικών από τα πλοία για την επένδυση ΑΠΕ, πληθώρα πληροφοριών φέρνουν στο προσκήνιο (α) την παρακολούθηση αιρετών του Δήμου Τήνου από άτομα της αστυνομίας με πολιτικά ρούχα, σύμφωνα με καταγγελτική κοινή ανακοίνωση δύο δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας και (β) τη δρομολόγηση αποστολής διμοιρίας των ΜΑΤ στην Τήνο προκειμένου να περιφρουρήσουν την εκτέλεση εργασιών κατά την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Σημειώνεται δε ότι σε δήλωση προέβη και ο Δήμαρχος Τήνου αναφορικά με την καταδίκη της όποιας προσπάθειας εκ μέρους του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επιβληθεί δια της βίας η εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Σημειώνεται ότι σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο Νίκος Συρμαλένιος στα τέλη Δεκεμβρίου, ο αρμόδιος Υφυπουργός ανέφερε ότι «η αναθεώρηση του Χωροταξικού για τις ΑΠΕ θα χρειαστεί περίπου μία διετία, ενώ στο μεταξύ οι εγκαταστάσεις των αιολικών πάρκων πρέπει να προχωρήσουν».

Πλέον, με τις πληροφορίες που έχουν διαδοθεί, αποκαλύπτεται η πρόθεση να υλοποιηθούν με οποιοδήποτε κόστος τα Βιομηχανικά Αιολικά Πάρκα Ενέργειας (ΒΑΠΕ), ακόμα και καταφεύγοντας σε αστυνομικές πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές απέναντι σε πολίτες και αποτελούν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση των αιρετών «ενορχηστρωμένη προσπάθεια εκφοβισμού και πάταξης της βούλησης και του δίκαιου αγώνα της κοινωνίας της Τήνου». Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη σε σχέση με την συνεργασία και τη συναίνεση που απαιτείται για την προώθηση ήπιων εναλλακτικών μορφών παραγωγής ενέργειας.

http://fileleutheros.net/

Συμπαράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου στον αγώνα του λαού της Τήνου για τις ΑΠΕ

Συμπαράσταση στον αγώνα των Τηνιακών.
Κάλεσμα επαγρύπνησης των φορέων και των κατοίκων της Πάρου.

Σύσσωμος ο Τηνιακός λαός αντιστέκεται στον κίνδυνο καταστροφής του νησιού της Τήνου από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Μετά την ματαίωση της αποβίβασης στο νησί των μηχανημάτων για τις εργασίες εγκατάσταση τους επιστρατεύεται ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός (προσκλήσεις για ανάκριση στο λιμεναρχείο – αστυνομικοί με πολιτικά σε υπηρεσία φύλαξης ιδιωτικών συμφερόντων – φημολογία για αποστολή διμοιρίας ΜΑΤ), για να τρομοκρατήσουν τους Τηνιακούς και να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η προσπάθεια εφησυχασμού με τις δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών ότι δεν θα έρθουν τα ΜΑΤ στο νησί έπεσαν στο κενό αφού το δημοτικό συμβούλιο της Τήνου με ομόφωνη απόφαση κήρυξε γενική απεργία την Τετάρτη 22/01/2020.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Τηνιακών και καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους φορείς και τους κατοίκους της Πάρου γιατί αυτό που γίνεται τώρα στην Τήνο θα γίνει και στα άλλα νησιά και φυσικά στην Πάρο.

Οι εξελίξεις αυτές και οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων δείχνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη παραγωγή ενέργειας από αιολικά, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της πολιτικής στην κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό των νησιών μας.

Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μας χωρίς «συμψηφισμούς», στη βάση των αποφάσεων των κινητοποιήσεων μας στο παρελθόν, μπορεί να αποτρέψει αυτά τα καταστροφικά σχέδια.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να δηλώσει συμπαράσταση στον αγώνα του Τηνιακού λαού και για μια ακόμα φορά, να δηλώσει την κατηγορηματική απόφαση – αντίθεση του στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στην Πάρο.

Πάρος 20-01-20

http://fileleutheros.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: