Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Τήνος: Διπλό μπλόκο από τους Τηνιακούς στα μηχανήματα για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών (φωτο)


Πλήθος κόσμου της Τήνου βρέθηκαν στο λιμάνι του νησιού το βράδυ της Τετάρτης 18/12/2019, εμποδίζοντας τις μπετονιέρες και τις πρέσες να κατέβουν από το πλοίο, οι οποίες έρχονταν από την Αθήνα προκειμένου να
μεταφέρουν το σκυρόδεμα από την μονάδα έτοιμου σκυροδέματος της Τήνου προς την περιοχή "Πράσα", προκειμένου να διαμορφωθούν οι βάσεις της εγκατάστασης ανεμογεννητριών.



Δεδομένου, ότι με την παρουσία των πολιτών στη μπουκαπόρτα του πλοίου δημιουργήθηκε καθυστέρηση στο προγραμματισμένο δρομολόγιο, οι μπετονιέρες παρέμειναν μέσα στο γκαράζ και το πλοίο αναχώρησε για την Μύκονο όπου και διανυκτέρευσε.

Από τη μικρή αυτή "νίκη" δεν εφησύχασαν οι πολίτες της Τήνου, δίνοντας ξανά ραντεβού στο λιμάνι την επόμενη μέρα, ώστε να σταματήσουν ξανά την όποια προσπάθεια αποβίβασης των οχημάτων, αφού μετά την διανυκτέρευση στη Μύκονο, το πλοίο πραγματοποιεί δρομολόγιο επιστροφής προς Τήνο - Άνδρο - Ραφήνα.

Το κάλεσμα προς τους πολίτες για αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας απηύθυνε το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου:

«Μετά από ενημέρωση της επιτροπής για τον αγώνα κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών ότι με το βραδινό δρομολόγιο έρχονται μηχανήματα (8 μπετονιέρες και 1 πρέσα) για την εγκατάστασή τους, καλούμε τους συμπολίτες μας να βρίσκονται στο λιμάνι την ώρα άφιξης του πλοίου».

Άλλη μια "νίκη" ήρθε σήμερα το πρωί 19/12/2019, όπου ακόμη περισσότεροι πολίτες μαζεύτηκαν στο λιμάνι και απέτρεψαν για άλλη μια φορά την αποβίβαση των εν λόγω οχημάτων,με αποτέλεσμα  αυτά να συνεχίσουν το ταξίδι τους με προορισμό την Ραφήνα.

Η εναντίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και φορέων του νησιού είναι γενικευμένη και εκφράζεται με κάθε ευκαιρία. Μεταξύ άλλων με μαζικές κινητοποιήσεις στο συλλαλητήριο στην Τήνο και στην πορεία στην Αθήνα, ενώ οργανώνουν τον αγώνα τους για την διάσωση του νησιού από την "εισβολή" των ανεμογεννητριών.

Μετά την χτεσινή αποτυχημένη προσπάθεια των μηχανημάτων,που για ακόμα μια φορά δεν κατάφεραν να βγουν στο λιμάνι της Τήνου.

Ήρθαν, (δεν) είδαν και απήλθαν τα μηχανήματα που προορίζονταν για τις περιβόητες ανεμογεννήτριες στη Τήνο. Οι Τηνιακοί δείχνουν αποφασισμένοι και για ακόμα μια φορά, δείχνουν να διεκδικούν και να αγωνίζονται μέχρι το τέλος.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη γραμμή βρέθηκε ο Δήμαρχος Τήνου με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους καθώς και άλλοι τοπικοί σύμβουλοι της Τήνου.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom