Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το "Βήμα της Κυριακής" βγάζει.... αυτοδύναμη τη Ν.Δ. !!!


Μπροστά σε ένα δύσκολα διαχειρίσιμο πολιτικό σκηνικό βρίσκεται η κυβέρνηση ενόψει ευρωεκλογών, παρά τα αισιόδοξα σενάρια που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 9 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου,η οποία διαφορά μεγαλώνει στην εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1% έναντι 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ,ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 5,8% ,η Χρυσή Αυγή στην τέταρτη με 5.3% ,πέμπτο το ΚΚΕ με 4,8% κι από κει και πέρα το χάος!

Ακολουθούν λοιπόν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,3%, το Ποτάμι με 1,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2%, το ΛΑΟΣ με 1,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,1%, η Ένωση Κεντρώων με 1,1% και το ΜεΡΑ25 με 1,1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,6% των ερωτηθέντων,ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11,6%.

Εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές

Ακόμα μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, καθώς ανέρχεται στις 10,8 μονάδες. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,8% των προτιμήσεων, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 7,4%, το ΚΚΕ με 6,2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,7%, το Ποτάμι με 1,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,4% και το ΜεΡΑ 25 με 1,3%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6,3% των ερωτηθέντων.

Το Βήμα της Κυριακής αναλύει:

– Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές;

– Το Μακεδονικό ή η οικονομία θα διαμορφώσουν τον συσχετισμό των δυνάμεων;

– Που στρέφει το ενδιαφέρον του ο κεντρώος χώρος;

– Τι ρόλο θα παίξουν οι Οικολόγοι – Πράσινοι;

– Πόσο κοντά στην αυτοδυναμία βρίσκεται η ΝΔ;

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής» 24/3/19

Σχόλιο Ζείδωρον: Αφού πούμε για μία ακόμα φορά ότι τις δημοσκοπήσεις τις διαβάζουμε για να γελάμε, πρέπει να σημειώσουμε ότι με ποσοστό από 33% και πάνω και υπό προϋποθέσεις (δηλαδή τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής να συγκεντρώσουν ποσοστό κοντά στο 19%) το πρώτο κόμμα βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση....

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε παραπάνω για την εκτίμηση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές η Ν.Δ. βγαίνει... κυβέρνηση!!!!

Κι αυτό είναι μια απόδειξη του πόσο γρήγορα ξεχνάει ο κοσμάκης,αλλά και πόση ανάγκη έχει πάντα από.... "σωτήρες"!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom