Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Εκπρόσωπος του Μαξίμου ο Πετσίτης και με τη βούλα - Μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ όποτε ήθελε


Το αόρατο χέρι που καλύπτει επί τέσσερα χρόνια τη λεηλασία της ΔΕΠΑ από την ELFE άρχισε ξανά να κινεί ενεργά τα νήματα στο παρασκήνιο. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα εντός της κυβέρνησης προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Τόσο ως προς τις διεκδικήσεις έναντι της ELFE όσο και ως προς τις ενέργειες της Δικαιοσύνης μετά την εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου για προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη που φθάνει μέχρι τους ενδιαιτούντες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως επαναφέρουν με ακόμα πιο έντονο τρόπο το ερώτημα για το είδος και την έκταση της διασύνδεσής του με το Μέγαρο Μαξίμου.

Το βιβλίο επισκεπτών της ΔΕΠΑ επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Θ. Κιτσάκου ότι δεχόταν «επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα» από τον Μ. Πετσίτη, ο οποίος «λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου».

«Το Βήμα της Κυριακής» αποκάλυψε την εγγραφή της 11ης-12ης Απριλίου 2017 στο βιβλίο επισκεπτών της ΔΕΠΑ από όπου φαίνεται ότι ο Μ. Πετσίτης επισκέφθηκε τον Θ. Κιτσάκο από τις 11.14 ως τις 11.51 το πρωί με την ιδιότητα «Μέγαρο Μαξίμου».

Αυτή είναι μία από τις εγγραφές που υπάρχουν στο βιβλίο επισκεπτών και αφορούν τις συχνές επισκέψεις του Μ. Πετσίτη στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ – υπάρχουν και άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες και αποκαλυπτικές. Και αποτελεί την πρώτη απόδειξη ότι ο στενός φίλος του Νίκου Παππά έπαιξε έναν σκοτεινό ρόλο στην υπόθεση, ο οποίος ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί, καθώς την ίδια περίοδο εισέπραττε σημαντική αμοιβή, συνολικά περί τις 200.000 ευρώ, από την ELFE συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη.

Ενοχη σιωπή

Το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι στιγμής έχει επιλέξει τη σιωπή σχετικά με τα όσα αποκαλύπτονται για τη δραστηριότητα Πετσίτη. Ωστόσο τα ερωτήματα ζητούν πλέον επιτακτικά απαντήσεις.

Μπορεί ένας ιδιώτης, ακόμα και αν είναι κολλητός φίλος κορυφαίου υπουργού, ο οποίος εκείνη την περίοδο συμπεριλαμβανόταν στον έμπιστο κύκλο του Αλέξη Τσίπρα, να μπαινοβγαίνει σε δημόσιες επιχειρήσεις και να πραγματοποιεί συναντήσεις τόσο υψηλού επιπέδου με ψεύτικη ιδιότητα; Ακόμα και αν το πέτυχε μία φορά, πώς κατάφερε να γίνει δεκτός δύο, τρεις, τέσσερις φορές; Ο Θ. Κιτσάκος είχε τακτική επαφή, όπως φαίνεται από τα emails που αντάλλασσε, με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Δεν θα ήταν λογικό αν είχε αμφιβολίες να ρωτήσει για τον ρόλο του Μ. Πετσίτη;

Και τέλος πάντων, ποια ακριβώς ήταν η δουλειά και τι υπηρεσίες προσέφερε ένας πρώην σερβιτόρος, χωρίς άλλα προσόντα, ταυτόχρονα στο Μέγαρο Μαξίμου, στη ΔΕΠΑ και στον Λ. Λαυρεντιάδη; Ή μήπως ήταν ένας ταλαντούχος και καπάτσος απατεώνας που εκμεταλλεύθηκε τις αδυναμίες του φιλικού του περίγυρου όταν απέκτησε εξουσία; Αλλά τότε γιατί δεν αποκαλύπτει την απάτη το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να διαλύσει τη σκιά που το περιβάλλει;

Δεν είναι μόνο η σιωπή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος προβληματική. Είναι και όσα υποστήριξαν οι Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης, όταν το όνομα του Μ. Πετσίτη αναδύθηκε στην επικαιρότητα. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε δηλώσει ότι με τον συμμαθητή και παιδικό φίλο του «υπήρξε συνεργασία σε εθελοντική βάση και κατόπιν απομακρύνθηκε και εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες μάλιστα συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση».

Την περασμένη εβδομάδα ο Ν. Παππάς εμφανίστηκε στην εκπομπή «Δεύτερη ματιά» της ΕΡΤ και ερωτήθηκε ξανά για τον Μ. Πετσίτη. «Για τις επαγγελματικές δραστηριότητες ιδιωτών δεν πρόκειται να απαντήσω. Είναι προφανές ότι ο κ. Πετσίτης ήταν ιδιωτικός υπάλληλος και υπερασπιζόταν τα συμφέροντα των εταιρειών για τις οποίες δούλευε. Πέραν τούτου ουδέν» απάντησε.

Ο Αλ. Φλαμπουράρης από το βήμα της Βουλής είχε πει ότι ο Μ. Πετσίτης δεν είχε σχέση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και «απλά φωτογραφιζόταν» με τα στελέχη του κόμματος μετά την εκλογική νίκη του 2015. «Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι φίλος του Πρωθυπουργού ή φίλος του Φλαμπουράρη κάποιος ο οποίος βρέθηκε όταν κερδίσαμε το 2015, απ’ ό,τι μου λένε, να είναι δίπλα μας και να τον βγάλουν φωτογραφία;» είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει η ΝΔ, στα τέλη Δεκεμβρίου, για την υπόθεση.

Ο πολυπράγμων «φίλος» και η μεγάλη ζωή
Ο Μ. Πετσίτης όμως δεν περιορίστηκε στις φωτογραφίες με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 από ψώνιο ή ιδιοτέλεια, όπως επιχείρησε να υπονοήσει ο Αλ. Φλαμπουράρης. Το 2017 είχε επεκτείνει τόσο τη δραστηριότητά του ώστε να έχει ένα αξιοζήλευτο εισόδημα και επιπλέον χρησιμοποιούσε ανενόχλητα την ιδιότητα του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου.

Παράλληλα, εμφανιζόταν ως φορολογικός εκπρόσωπος των κυπρίων δικηγόρων, συνεργατών του Αρτέμη Αρτεμίου, οι οποίοι παραμένουν διαχειριστές των offshore εταιρειών στις οποίες μεταβιβάστηκαν η παραγωγή και οι εργαζόμενοι της ELFE. Κατοικούσε σε πολυτελή βίλα στη Βαρυμπόμπη, την οποία μίσθωνε από τον δικηγόρο Νίκο Ανδρικόπουλο, στενό φίλο του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Η δικηγορική εταιρεία του Ν. Ανδρικόπουλου ανέλαβε χρυσές δουλειές τα τελευταία χρόνια και ο ίδιος απασχολήθηκε σε θέση συμβούλου στη ΔΕΠΑ επί Θ. Κιτσάκου.

Δήμητρα Κρουστάλλη
ΤΟ ΒΗΜΑ 17/3/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom