Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: «Αιώνια»… ντροπή στο ΟΑΚΑ από μία χούφτα ανεγκέφαλους! (φωτο & βίντεο)


Σε "τραγωδία" εξελίχθηκε το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι διεκόπη δύο φορές εξαιτίας των οπαδών και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί στο σκορ με 1-0 με κεφαλιά του Γκερέρο.

Όλα ξεκίνησαν με ντου στον πάγκο των "ερυθρολεύκων". Και συνεχίστηκαν μετά το γκολ, με δακρυγόνα, συμπλοκές και εισβολή στον αγωνιστικό χώρο.

Τραγικές εικόνες σε ένα ακόμη ελληνικό ντέρμπι, με τους ανεγκέφαλους της κερκίδας να μην επιτρέπουν την ολοκλήρωση ενός εξαιρετικού -κατά τα άλλα- παιχνιδιού, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε μόλις προηγηθεί του Παναθηναϊκού, με γκολ του Γκερέρο.


Στο 70ο λεπτό του αγώνα, ο διαιτητής πήρε τους παίκτες και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια, αφού από τις συμπλοκές έξω από το γήπεδο, τα δακρυγόνα ώθησαν τους φιλάθλους στην εξέδρα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για να δημιουργηθεί το απόλυτο μπάχαλο στο ΟΑΚΑ και να διακοπεί οριστικά ένα ακόμη ελληνικό ντέρμπι. 

Το παιχνίδι

Ο αγώνας ξεκίνησε με έναν τραυματισμό του Σισέ που έφερε διακοπή του αγώνα μόλις στο 2ο λεπτό του ματς, το οποίο όμως διεκόπη ξανά λίγα λεπτά αργότερα, για ακόμη χειρότερο λόγο.
Περίπου 15-20 οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν προς τον πάγκο του Ολυμπιακού, όπου και συνεπλάκησαν με ανθρώπους των φιλοξενούμενων, πριν επέμβουν τα ΜΑΤ για να επιβάλλουν την τάξη. 
Το ματς ξανά άρχισε έτσι μετά από περίπου 10 λεπτά, αλλά οι παίκτες φάνηκε να μην έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα. Κι αυτό γιατί ο αγώνας ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό και τις δύο ομάδες να ψάχνουν ένα γκολ.
Στο 22′ ο Μασούρας πέρασε σαν σταματημένο τον Οικονόμου, αλλά το δυνατό σουτ του απέκρουσε εύκολα με γροθιές ο Διούδης. Στο 25′ από κόρνερ του Κάτσε, ο Κουρμπέλης έπιασε δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σά «εκτινάχθηκε» στο «γάμα» και απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο. 
Οι φάσεις συνεχίστηκαν όμως και για τις 2 ομάδες, καθώς ήταν η σειρά του Μακέντα στο 28′ να «απειλήσει» με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Γιόχανσον, ενώ για τους Πειραιώτες «απάντησε» ο Μπουχαλάκης με δυνατό σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού. 
Ο Φορτούνης «απείλησε» στη συνέχεια δύο φορές με σουτ, αλλά οι κορυφαίες φάσεις του ματς ήρθαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά, ο Ινσούα στο 45′ έπιασε ανενόχλητος ένα βολέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. 
Ακολούθησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό. Στο 45+7′ ο Γκερέρο έφυγε ολομόναχος πίσω από τη σέντρα, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παναθηναϊκού, ενώ στο 45+13′ ο Φορτούνης από οριακή θέση οφσάιντ, πέρασε και τον Διούδη, αλλά από πλάγια θέση… κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ, με σουτ με το αριστερό σε κενή εστία, για να μείνει το 0-0 στο πρώτο μέρος. 
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειραιώτες μπήκαν πιο δυνατά και «προειδοποίησαν» με τον Ποντένσε να μην μπορεί με ψηλοκρεμαστό σουτ απέναντι από τον Διούδη, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 53′ όμως, ο Κούτρης βρήκε χώρο στα αριστερά και έκανε ανενόχλητος ιδανική σέντρα, για να πηδήξει πιο ψηλά από όλους ο Γκερέρο και με καρφωτή κεφαλιά να ανοίξει το σκορ, κάνοντας το 0-1 στο ΟΑΚΑ. 
Ξεκίνησε νέος… χαμός στο γήπεδο, με οπαδούς να συγκρούονται με την αστυνομία στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο και τα δακρυγόνα να φθάνουν μέχρι τις κερκίδες, δημιουργώντας απίθανες καταστάσεις στην εξέδρα. Φίλοι του Τριφυλλιού αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να αποφύγουν τα χημικά και έτσι ο διαιτητής διέκοψε ξανά το ματς και οδηγήθηκε μαζί με τους παίκτες στα αποδυτήρια. 
Ακολούθησε νέος τραγέλαφος με οπαδούς να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και να… κλέβουν μέχρι και τα σημαιάκια στο κόρνερ. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να συνεχιστεί το ματς και σε ένα… θέατρο του παραλόγου, ο διαιτητής βγήκε για να εξετάσει αν έχουν αδειάσει οι κερκίδες ώστε να ολοκληρωθεί το παιχνίδι! Κάτι τέτοιο όμως δεν είχε συμβεί στο 100% και έτσι αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του ντέρμπι.
Για την ιστορία οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Οικονόμου(61' Αλτμαν), Κάτσε, Δώνης(59' Χατζηγιοβάνης), Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Μακέντα.
Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Γκερέρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom