Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Διαμαρτυρία με συνθήματα για τη Μακεδονία στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης (φωτο & βίντεο)

Ένταση και τραυματίες πριν την παρέλαση στην Καλλιθέα

Διαμαρτυρία με ελληνικές σημαίες στα χέρια και συνθήματα κατά των πολιτικών και της Συμφωνίας των Πρεσπών, πραγματοποίησαν πολίτες στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη του Ιερού Λόχου, της Χρυσής Αυγής και απλοί πολίτες, είχαν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, στο ύψος του Γερμανικού Προξενείου και φωνάζουν συνθήματα όπως "Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία" και "Η Μακεδονία είναι Ελληνική, αλήτες προδότες, πολιτικοί".
pr 2.jpg
ieros 3.jpg
Ieros 2.jpg
Ieros 1.jpg
Στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις για να διασφαλίσουν ότι το πλήθος δεν θα κινηθεί προς τον χώρο διεξαγωγής της παρέλασης.
Astyn.jpg
Ένας από τους συγκεντρωθέντες προσπάθησε να κινηθεί προς τον χώρο της εξέδρας των επισήμων, ωστόσο, η αστυνομία δεν του το επέτρεψε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.
pr 1.jpg


http://www.thestival.gr

Ένταση και τραυματίες πριν την παρέλαση στην Καλλιθέα

Συμπλοκές μικρής έκτασης με τραυματισμούς σημειώθηκαν στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν την παρέλαση.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kalliteaonline.gr, ομάδες αντιεξουσιαστών που είχαν φτάσει από νωρίς στο σημείο επιχείρησαν να φτάσουν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, ωστόσο εμποδίστηκαν από άνδρες των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια, στο σημείο έσπευσαν και ομάδες ακροδεξιών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροσυμπλοκές στα στενά γύρω από την πλατεία.

Σύμφωνα με το 902.gr, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας δέχθηκε επίθεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, γκλομπ και χημικά, από τα ΜΑΤ, όταν επιχείρησε να εμποδίσει Χρυσαυγίτες να αναρτήσουν πανό και να καταθέσουν στεφάνι.

Φωτογραφίες από το kallitheaonline.gr:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom