Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Μπλακ άουτ στην Κρήτη: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Ηράκλειο (φωτο & βίντεο)


Σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την Κρήτη από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο της ΔΕΗ. Χωρίς ρεύμα περιοχές στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Λασίθι. Πανικός σε πολυκατοικία από φωτιά που εκδηλώθηκε
σε ασανσέρ με πολύ κόσμο. Μαύρισε ο ουρανός στο Ηράκλειο. Αγώνας δρόμου από πυροσβέστες και εθελοντές.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές από φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στη μονάδα της ΔΕΗ στα Ληνοπεράματα στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Η έκρηξη και η φωτιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ, έχει κινητοποιήσει την πυροσβεστική υπηρεσία, την ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ και εθελοντές.
Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν σημειωθεί τόσο στο Ηράκλειο όσο και σε άλλες πόλεις. Επηρεάστηκαν και οι άλλοι νομοί, με τα Χανιά να έχουν γενικό μπλακ άουτ.
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί σε ανελκυστήρες. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό ενώ όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης λίγο μετά τις 12.30 ξέσπασε φωτιά σε ασανσέρ με πολύ κόσμο στην οδό Ζωγράφου.

Οι πρώτες εικόνες μετά την έκρηξη


ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Δεν υπάρχουν τραυματίες

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ.
Να σημειωθεί πως στην επιχείρηση εργάζονται 250 άτομα.
Το κέντρο του Ηρακλείου «νέκρωσε» μετά την έκρηξη και τα καταστήματα δεν λειτουργούν. Όλοι είναι στους δρόμους και αναρωτιούνται τι έχει συμβεί.




Μεγάλη αναστάτωση στα Χανιά
Στα Χανιά, το ρεύμα κόπηκε στις 12:05 προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης καθώς τα φανάρια είναι εκτός λειτουργίας.

Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σημειώνεται επίσης, πως ήδη από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Χανιά, άμεσα ξεκίνησαν οι απαραίτητες ενέργειες για να δοθεί ρεύμα σε ολόκληρο το νησί και να αντιμετωπιστεί στο μέτρο του δυνατού το πρόβλημα, που για μια ακόμη φορά αναδυκνύουν το ενεργειακό ζήτημα της Κρήτης.



Πηγή: cretalive.gr
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom