Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Πόλεμος μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού και του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου: Θέλουν να διώξουν τον «Δρομέα» και να φέρουν σκοπιανό άγαλμα!


Πόλεμος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο. Αιτία της σύγκρουσης είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες που ήθελαν την κ.
Ζορμπά να προτείνει ανταλλαγή του γνωστού γλυπτού «Δρομέας» με άγαλμα της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, πρότεινε το θρυλικό γλυπτό που βρίσκεται μπροστά από το Χίλτον στην Αθήνα να μεταφερθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και στην θέση του να τοποθετηθεί άγαλμα της γειτονικής χώρας που απεικονίζει τον Μ. Αλέξανδρο.

Ο Κώστας Βαρώτσος μιλώντας σε εφημερίδες επιβεβαίωσε την πληροφορία λέγοντας πως «ο,τι είχα να πω, το είπα στην ίδια την υπουργό». Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο η συνάντησή του με την υπουργού έγινε πριν λίγες ημέρες και η κ. Ζορμπά ανέλυσε στον ίδιο την ιδέα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η είδηση για την συγκεκριμένη πρόταση της υπουργού Πολιτισμού, έγινε γνωστή αρχικά από δημοσίευση της δημοσιογράφου Εύης Κυριακοπούλου και της δικηγόρου Αλεξάνδρας Γωγούση στο Facebook.


Διαψεύδει η υπουργός

Άμεση ήταν η αντίδραση της κ. Ζορμπά η οποία μιλώντας στο ethnos.gr διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση. «Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση, ούτε έγινε τέτοια συζήτηση. Δεν έχει βάση όλο αυτό» ανέφερε σύμφωνα με το site η υπουργός.

Όπως διευκρίνισε η ίδια μια τέτοια πρόταση δεν θα μπορούσε να προέλθει από το υπουργός καθώς το γλυπτό ανήκει στο Δήμο Αθηναίων ο οποίος χειρίζεται το θέμα.

Βαρώτσος: Δεν είμαι σχιζοφρενής
«Δεν είμαι σχιζοφρενής. Ούτε γίνεται να ξύπνησα ξαφνικά το πρωί και να φαντάστηκα ότι συνάντησα την υπουργό Πολιτισμού και συζητήσαμε από κοντά το ενδεχόμενο μεταφοράς του «Δρομέα» στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων» απάντησε μέσω του ethnos.gr στην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά ο Κώστας Βαρώτσος και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι μετά την έκταση και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα η υπουργός βρίσκεται σε δύσκολη θέση και προσπαθεί να τα μαζέψει, αρνούμενη ότι μου έγινε οποιαδήποτε πρόταση. Δεν είναι όμως έτσι. Είναι γνωστό το ήθος μου και δεν θα έβγαζα κάτι ξαφνικά από το μυαλό μου».
https://www.tanea.gr/

1 σχόλιο:

melito είπε...

Επαγγελματιες και πρωταθλητες του ψευδους ειναι
οι συριζεοι οποτε πρωσπαθουν να διαψευσουν τους
παντες οταν τους αποκαλυπτουν

Read more: Go to TOP and Bottom