Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη στα Γλυκά Νερά - Υπό μερικό έλεγχο λέει η Πυροσβεστική (βίντεο)


Έχει καταστραφεί ολοσχερώς αποθήκη με φαρμακευτικά προϊόντα - Απειλήθηκε άμεσα αποθήκη υποπρακτορείου Τύπου και δεύτερης φαρμακευτικής εταιρείας - Δίπλα σε μεγάλη εγκατάσταση της ΔΕΗ η πυρκαγιά -Ορατός από πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής ο καπνός.

Ολοσχερώς έχει καταστραφεί αποθήκη με φαρμακευτικό υλικό που ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι στα Γλυκά Νερά. Οι φλόγες απείλησαν άμεσα δεύτερη αποθήκη, που καλύπτει τις ανάγκες και άλλης φαρμακευτικής, αλλά και υποπρακτορείου διανομής Τύπου στις ίδιες εγκαταστάσεις. Κοντά στην εστία της πυρκαγιάς βρίσκεται μεγάλος υποσταθμός δικτύου της ΔΕΗ και ο φόβος να επεκταθούν εκεί οι φλόγες υπήρξε μεγάλος. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων υποστράτηγο Σπαή, η φωτιά περίπου στις 4.30 το απόγευμα ετέθη υπό μερικό έλεγχο.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τη φωτιά στις 14.17 μμ. Μάλιστα, ο καπνός ήταν ορατός σε πολλά σημεία της Αττικής. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες εργαζομένων η φωτιά δεν έγινε άμεσα αντιληπτή, αφού περίπου στις 11.15' το πρωί είχε φύγει, κλειδώνοντας τις εγκαταστάσεις και ο τελευταίος εργαζόμενος.


Στο σημείο μετέβησαν αρχικά 8 οχήματα με 25 πυροσβέστες. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν στη συνέχεια και έφτασαν τα 15 οχήματα με πενήντα πυροσβέστες, ενώ επί τόπου έσπευσε και μονάδα της ΕΜΑΚ, όπως είπε ο υποστράτηγος Σπαής. Άγνωστα μέχρι στιγμής παραμένουν τα αίτια της εκδήλωσης της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από την αποθήκη με τα φαρμακευτικά υλικά. Επί τόπου έσπευσαν και δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών και παράλληλα να αποκλείσουν την κυκλοφορία προς την Αθηνάς Παλλάδος.


Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων υποστράτηγος ΣπαήςΌπως είπε ο εκ των ιδιοκτητών των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων κ.Λαμπρόπουλος τα εύφλεκτα υλικά (όπως γάντια, χαρτικά, σύριγγες) που ήταν αποθηκευμένα λειτούργησαν ώστε να επεκταθεί γρήγορα η φωτιά και να καταστρέψει χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί.Ο κ.Ζαχαρόπουλος, εργαζόμενος στο υποπρακτορείο διανομής Τύπου περιγράφει πως ο ίδιος ήταν ο τελευταίος εργαζόμενος που αποχώρησε από τις αποθήκες περίπου στις 11.15 το πρωί. Όπως λέει έλυσε το σκύλο που έχουν στις εγκαταστάσεις και κλείδωσε τις πόρτες. Η φωτιά, κατά την εκτίμησή του πρέπει να ξεκίνησε από το πίσω μέρος της αποθήκης και δεν έγινε άμεσα αντιληπτή. Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν απειλήθηκαν ζωές.
https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: