Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Εκαναν ταβέρνα το "Μαξίμου"

Θεσμικό ατόπημα Τσίπρα με τραπέζια απελπισίας στο… «Μαξίμου restaurant»

Με έναν ιδιότυπο τρόπο φαίνεται πως αποφάσισε να δώσει το σύνθημα για τη μάχη απέναντι στη λιτότητα ο πρωθυπουργός ο οποίος αφού … μάζεψε στο Μαξίμου τους πρώτους υποψήφιους ευρωοβουλευτές του κόμματος, το μετέτρεψε σε «restaurant» και χώρο κομματικής συνεστίασης.


Ενα κυβερνητικό κτίριο το οποίο κανείς δεν τόλμησε να το μετατρέψει σε προσωπικό – κομματικό χώρο συγκέντρωσης ο πρωθυπουργός το έκανε η «ταράτσα του Αλέξη» που μαζεύει τους φίλους του και βγάζει σέλφι προκειμένου να προωθήσει τις υποψηφιότητές τους, κυρίως της κυρίας Μυρσίνης Λοϊζου.

Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ένα νέο ατόπημα. Και αυτό, διότι το Μαξίμου δεν διατίθεται ως χώρος κομματικών συνεστιάσεων, ούτε βεβαίως για να τρώνε και να πίνουν σ΄ ένα τραπέζι υποψήφιοι του κόμματος με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της χώρας και με τον… λιτό βίο να είναι στο μενού.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, φαίνεται πως έχει μία διαφορετική αντίληψη για το πως και μέσα από ποιους χώρους προωθείται η κυβερνητική πολιτική.

Ελλειψη εμπιστοσύνης
Από τη στιγμή που μαζεύει υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος και μετατρέπει το Μαξίμου σε κομματική ταβέρνα σαλπίζοντας τη μάχη κατά της λιτότητας, μάλλον δεν μπορεί να πείσει πολλούς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, ότι οι πολίτες δεν φαίνεται να πείθονται από τις φιλολαϊκές εξαγγελίες της κυβέρνησης, ούτε από το μπαράζ προσλήψεων που έχουν προαναγγείλει στο Δημόσιο.

Δείχνουν να μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση, η οποία αφού «γονάτισε» εκατομμύρια πολίτες με υψηλούς φόρους, έρχεται τώρα προς άγραν ψήφων να μοιράσει «προεκλογικά δωράκια» μήπως και γυρίσει το παιχνίδι των εκλογών.

Στο τραπέζι των υποψηφίων ευρωβουλευτών κάθισε και η Μυρσίνη Λοΐζου η οποία θέλοντας προφανώς να προλάβει όσους επικρίνουν την απόφαση του πρωθυπουργού να καλέσει σε τραπέζι υποψηφίους στο Μαξίμου έκανε το εξής σχόλιο μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Κόντρα»: «Πήγαμε γνωριστήκαμε οι 16 πρώτοι (σσ. υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) και φάγαμε… κάτι τσιμπήσαμε, μετά δηλαδή έφαγα σπίτι μου».

Η κ. Λοΐζου, ενημερώνει αυτούς που θέλουν να τη «σταυρώσουν» στο ευρωψηφοδέλτιο, ότι το γεύμα ήταν λιτό σε σημείο που και η ίδια έφαγε και πάλι στο σπίτι της για να χορτάσει σε μία προσπάθεια προκειμένου να ξεχαστούν οι παλαιότερες δηλώσεις της για την τρομοκρατία οι οποίες ανασύρθηκαν μόλις συμπεριλήφθηκε το όνομά της στη λίστα με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στο περίφημο τραπέζι στο Μαξίμου ήταν λιτό, όπως ο βίος της κυβέρνησης: « Όλοι έτοιμοι για τη μάχη απέναντι στη λιτότητα, στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για μία προοδευτική Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εργασίας. Για μία Ευρώπη των πολλών».

Κάνουν Dolce Vita
Λίγες ημέρες πριν βέβαια, είχαν έρθει στο «φως» στοιχεία για την… Dolce Vita του πρωθυπουργού και υπουργών με τα κυβερνητικά αεροσκάφη αλλά και τα απίστευτα ποσά που έχει δαπανήσει το ελληνικό κράτος για τη μεταφορά τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στοιχεία τα οποία καταρρίπτουν το αριστερό προσωπείο της κυβέρνησης και προκαλούν όσους προσπαθούν να επιβιώσουν με τα επιδόματα που μοιράζει ο πρωθυπουργός.

Ευτυχώς είναι αρκετοί όσοι θυμούνται τον κ. Τσίπρα να δεσμεύεται ότι θα βάλει προς πώληση το κυβερνητικό αεροσκάφος γιατί όπως χαρακτηριστικά έλεγε «το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από εμάς».

Από τις φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό να ταξιδεύει οικονομική θέση όμως, περάσαμε στα λουσάτα learjets τα οποία έχουν σπάει κάθε ρεκόρ όσο αφορά τις ώρες πτήσεις αλλά και το κόστος.

Ο πρωθυπουργός άρχισε να χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά τα τρία πρωθυπουργικά αεροσκάφη ξεπερνώντας σε αριθμό πτήσεων όλους τους προκατόχους του.

Τι δείχνουν τα στοιχεία; Ο Αλέξης Τσίπρας το διάστημα 2015-2018 χρησιμοποίησε 117 φορές τα κυβερνητικά αεροσκάφη ενώ φρόντισε υπερασπιζόμενος το αφήγημα του λιτού κυβερνητικού βίου να αναμορφώσει το μενού και να το προσαρμόσει στις νέες ανάγκες. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Gulfstream είχε 112 αποστολές με 909 ώρες πτήσεις και κόστος 4.548.059,68 ευρώ. Το Ebraer 145 έχει στο παθητικό του 162 αποστολές με 717 ώρες και κόστος 3.144.941,17 ευρώ. Πιο οικονομικό το Embraer Legacy με 83 αποστολές, 412 ώρες πτήσης και κόστος 2.005.720,21 ευρώ.

Το τραπέζι στο Μαξίμου το 2016 με τον… πιανίστα Ζουράρι

Πάντως το «τραπέζωμα» σε υποψηφίους ή βουλευτές δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Αλέξη Τσίπρα. Το 2016 είχε καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου για χαλαρή κουβέντα, ποτό και φαγητό βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Τότε μάλιστα είχε κλέψει την παράσταση ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις ο οποίες είχε καθίσει στο πιάνο παίζοντας τη μελωδία του τραγουδιού «Άσε με να φύγω σε παρακαλώ» της Αλέκας Κανελλίδου.

Το ρεπορτάζ της εποχής έλεγε ότι κάποια στιγμή πλησίασε στο πιάνο ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον Κώστα Ζουράρι του είπε: «Η τελευταία φορά που έπαιξε πιάνο εδώ κάποιος ήταν ο Βαρουφάκης. Κανόνισε!».

Είναι η διαφορετική αντίληψη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία και για το Μέγαρο Μαξίμου.
https://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom