Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ιστορία φρίκης με Ρομά στη Λαμία: Απαγωγή και "απόδραση" 15χρονης (φωτο)

«Με έχουν απαγάγει.Πάρτε τηλέφωνο τη μαμά μου»

Απήγαγαν 15χρονο κορίτσι, μαθήτρια γυμνασίου - Τη βίαζαν, τη χτυπούσαν και την έβγαζαν για επαιτεία στο κέντρο της πόλης - Πως το κοριτσάκι κατάφερε να ξεφύγει και να βάλει τέλος στον εφιάλτη που ζούσε στη Λαμία.

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί γύρω στις 11:00' το πρωί όταν ένα 15χρονο κοριτσάκι, το οποίο έδειχνε φοβισμένο, μπήκε σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της πόλης και είπε: «Με έχουν απαγάγει. Σας παρακαλώ πάρτε τηλέφωνο τη μαμά μου....».
Η ιδιοκτήτρια, η υπάλληλος και ένας πελάτης που ήταν μπροστά, αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ, ρώτησαν το κοριτσάκι, που έδειχνε να είναι ρομά, τι συμβαίνει. «Είμαι από Αθήνα, από τη Νίκαια. Εκεί πήγαινα σχολείο. Με έχουν απαγάγει. Με χτυπάνε και θέλουν να με παντρέψουν. Σας παρακαλώ δεν έχω τηλέφωνο πάρτε τη μαμά μου να έρθει να με πάρει.....», συνέχισε σχεδόν κλαίγοντας η 15χρονη.
Πράγματι πήραν τηλέφωνο στο νούμερο που τους έδωσε η 15χρονη και η γυναίκα που το σήκωσε επιβεβαίωσε ότι ήταν η μητέρα της, λέγοντας στη φαρμακοποιό να ενημερώσει την αστυνομία για να παραλάβει το παιδί.
Ο πελάτης, που ήταν εκεί, ενημέρωσε την Άμεση Δράση "100" και αμέσως έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για το τι συμβαίνει, μετέφεραν το κοριτσάκι στο αστυνομικό μέγαρο.
Ο "σύζυγος"
Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε ένας νεαρός ρομά ο οποίος αναζητούσε την 15χρονη. Όταν τον ρωτήσαμε ποιος είναι, μας είπε ότι είναι ο άντρας της. «Πότε παντρευτήκατε...πόσο χρονών είσαι;», τον ρωτάμε.
«Είμαι 16 ετών και έχουμε παντρευτεί εδώ και δυο μήνες περίπου....», απαντάει. Τελικά μετά από αρκετές ερωτήσεις μας είπε ότι δεν έχουν παντρευτεί ακόμα και ότι ο πατέρας της 15χρονης τους την "έδωσε" για να παντρευτούν, φυσικά χωρίς το κοριτσάκι να το ρωτήσει κανείς.
Ο εφιάλτης
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κοριτσάκι πήγαινε στην Α' Γυμνασίου και της άρεσε πολύ το σχολείο. Αυτό άλλωστε έλεγε συνέχεια.«Θέλω να πάω πάλι στο σχολείο. Θέλω να πάω στη μαμά μου....». Όπως το ίδιο κατέθεσε τον Ιανουάριο την ώρα που είχε βγάλει βόλτα στην πλατεία το μικρό της αδελφάκι, κάποιοι την άρπαξαν, την έβαλαν μέσα σε ένα μπλε αυτοκίνητο και την έφεραν στη Λαμία. Όπως αποδείχτηκε αυτοί είναι ρομά από την Αλβανία και είναι γνωστοί του πατέρα της, ο οποίος τώρα ζει με μια άλλη γυναίκα, που είναι συγγενής των ρομά που την απήγαγαν. 
Οι απαγωγείς την έφεραν στη Λαμία, όπου διαμένουν σε κάποια αυτοσχέδια παραπήγματα και η κοπέλα τότε άκουσε την μητέρα του "γαμπρού" να λέει: «Από τώρα είσαι η νύφη μου». Έτσι ξεκίνησε ο εφιάλτης. Βιασμοί, ξύλο και επαιτεία. Την έβγαζαν καθημερινά στο κέντρο της πόλης και την έβαζαν να ζητιανεύει. Πάντα κάποιος την παρακολουθούσε για να μην φύγει ή μιλήσει σε κάποιον. Συνήθως ο επόπτης ήταν η μεγάλη αδελφή του "γαμπρού".
Σήμερα η 15χρονη κατάφερε να ξεφύγει από την επόπτρια που την επιτηρούσε και χώθηκε στο φαρμακείο για να ζητήσει βοήθεια.
Τι λέει το ρεπορτάζ
Σε επικοινωνία που είχε το LamiaReport με τη μητέρα του κοριτσιού, μας είπε ότι πράγματι ζούσε στη Νίκαια μαζί την 15χρονη και τα άλλα τρία της παιδιά. Ο πατέρας της 15χρονης, με τον οποίο ποτέ δεν είχε παντρευτεί, τώρα ζει με άλλη γυναίκα. Ο πατέρας λοιπόν τον Ιανουάριο τη σταμάτησε από το σχολείο και την έδωσε με το ζόρι σε μια οικογένεια ρομά από την Αλβανία για να την παντρέψει. Η μητέρα προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί της άλλα δεν μπορούσε. Το κοριτσάκι δεν είχε τηλέφωνο. Κάποιες φορές, ελάχιστες, επικοινωνούσε με τη μητέρα της από το τηλέφωνο του "συζύγου", της έλεγε ότι είναι καλά και περνάει πολύ καλά, αλλά εκείνη καταλάβαινε ότι έλεγε ψέματα, γιατί ήταν μπροστά οι άλλοι και φοβόταν.
Στη μητέρα δεν έλεγαν που ακριβώς διέμεναν για να πάει να συναντήσει την κόρη της. Αρχικά έλεγαν στην Πελασγία, μετά στη Στυλίδα και αργότερα στη Λαμία. Η μητέρα πήγε στην Πελασγία και την αναζητούσε στις παράγκες που έχουν εκεί οι ρομά, αλλά δεν την εντόπισε. Μετά πήγε απελπισμένη στο Α.Τ. Στυλίδας για να καταγγείλει την απαγωγή, αλλά δεν έβγαλε άκρη. Στη συνέχεια πήγε σε Εισαγγελέα στην Αθήνα, ο οποίος την παρέπεμψε σε αστυνομικό τμήμα για να κάνει μήνυση. Όταν πήγε στο οικείο αστυνομικό τμήμα της είπαν ότι έπρεπε να ξαναπάει στη Στυλίδα. Με άλλα λόγια έκαναν την γυναίκα μπαλάκι. Άλλοι της έλεγαν ότι δεν χρειάζονται χρήματα για τη μήνυση γιατί είναι αυτεπάγγελτη και άλλοι της έλεγαν ότι χρειάζονται χρήματα και εκείνη δεν είχε. Παράλληλα έπρεπε να φροντίσει και τα υπόλοιπα παιδιά και κάπως έτσι έχασε τα ίχνη της 15χρονης κόρης της, ώσπου μεχρι σήμερα που ήρθε σε επαφή η ίδια μαζί της με τον παραπάνω τρόπο.
Τη υπόθεση χειρίζεται η Ασφάλεια Λαμίας, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτόδικων Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης, ο οποίος έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση.
Η 15χρονη περιμένει στο αστυνομικό μέγαρο τη μητέρα της να έρθει να την παραλάβει, ενώ όπως φαίνεται η υπόθεση έχει πολύ ουρά, που ελπίζουμε τώρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η αστυνομία να την ερευνήσει σε βάθος για να τιμωρηθούν όσοι έχουν ευθύνες. Και το σημαντικότερο...
Πόσα άλλα παιδιά που θα ήθελαν να είναι στο σχολείο, είναι στην επαιτεία, στην πορνεία και σε συμμορίες γιατί εκεί τα σπρώχνουν οι "κηδεμόνες". Αλήθεια ποιος ενδιαφέρεται και ποιος τους ελέγχει;
http://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom