Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Ο Φρουζής, το 1.000.000 € και η ληστεία

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

• Γιατί το αφεντικό της Novartis άφησε το τεράστιο αυτό ποσό σε σάκους για φύλαξη σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι;
• Πώς έκαναν φτερά τα χρήματα και η Δικαιοσύνη καλείται τώρα να λύσει τον γρίφο;
• Ακόμη: Η απoλυθείσα γραμματέας του σέρνει στα δικαστήρια τη Novartis, η οποία καλεί τον Φρουζή ως μάρτυρα υπεράσπισης

του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΜΠΙΖΗ

Μέρα με τη μέρα, βγαίνουν στο φως ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για το σκάνδαλο της Novartis, αλλά και για… το ποιόν των πρωταγωνιστών του. Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η συμπεριφορά του πρώην ισχυρού άνδρα της φαρμακοβιομηχανίας, Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος εμπλέκεται και σε μία άκρως περίεργη υπόθεση ληστείας ενός εκατομμυρίου ευρώ από γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Την ίδια ώρα, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της πρώην γραμματέως του, της οποίας η κατάθεση είναι συγκλονιστική. Πολλά είναι τα ερωτήματα και οι σκιές για τον πρώην ισχυρό άνδρα της φαρμακοβιομηχανίας, που συμπληρώνουν το παζλ του μεγάλου σκανδάλου

ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ;
Πρωταγωνιστής σε μία αρκετά ύποπτη υπόθεση είναι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, η οποία περιλαμβάνει τρεις σάκους γεμάτους χρήματα, οι οποίοι… έκαναν φτερά.

Φαίνεται πως τον Ιανουάριο του 2017, ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε αφήσει σε ιδιοκτήτη εστιατορίου στο Κολωνάκι τρεις σάκους με 1 εκατ. ευρώ για να τους φυλάξει για μερικές μέρες μέσα στο κατάστημα, επειδή θα έλειπε σε ταξίδι. Πριν γυρίσει από το ταξίδι, ο επιχειρηματίας του τηλεφώνησε και του είπε πως έγινε ληστεία στο κατάστημα και πως αφαιρέθηκαν µόνο οι συγκεκριμένοι σάκοι!

Η πλευρά Φρουζή τότε έκανε λόγο για σκηνοθετημένη ληστεία, ενώ η πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίζει πως η ληστεία είχε στηθεί από τον ίδιο τον Φρουζή για να αποσπάσει επιπλέον χρήματα.

Η δικαστική διαμάχη είναι σε εξέλιξη. Ο επιχειρηματίας καταγγέλλει πως δέχτηκε απειλές από τον δικηγόρο του Φρουζή, ότι σε περίπτωση που δεν επέστρεφαν τα χρήματα θα δυσφημίζονταν τα εστιατόριά τους. Από την άλλη, ο Φρουζής ζητά 600.000 ευρώ ως αποζημίωση.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
Από αυτήν την «κινηματογραφική» ιστορία γεννιούνται πολλά και άκρως σοβαρά ερωτήματα. Γιατί ο Κωνσταντίνος Φρουζής ήθελε να κρύψει 1 εκατομμύριο ευρώ σε ένα εστιατόριο και όχι σε κάποια τράπεζα; Πώς είχε στην κατοχή του τόσα πολλά μετρητά εν μέσω capital controls; Συνδέεται αυτή η ιστορία με τις καταθέσεις των μαρτύρων για τις δωροδοκίες σε πολιτικούς και αξιωματούχους; Το σίγουρο είναι πως οι Αρχές εξετάζουν όλα τα παραπάνω σε μια υπόθεση, η οποία φαίνεται να έχει πολλές σκοτεινές γωνιές…

Ο ΦΡΟΥΖΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗ NOVARTIS ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση της Novartis να παραστεί ο Κωνσταντίνος Φρουζής σε αντιδικία που έχει η φαρμακοβιομηχανία με την πρώην εργαζόμενη, Μαρία Μαραγγελή, η οποία φέρεται να είναι μία εκ των προστατευόμενων μαρτύρων του FBI.

Η ιστορία είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα:
Η κ. Μαραγγελή είχε τη θέση της γραμματέως του Φρουζή μέχρι την απομάκρυνσή του από τη Novartis το 2015, όμως η ίδια παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, δηλαδή, λίγους μήνες μετά τα δημοσιεύματα που την ταύτιζαν με την προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση».

«Η απόλυση οφείλεται αποκλειστικά σε ταπεινά ελατήρια εκδίκησης, εμπάθειας και εχθρικής προκατάληψης της Novartis εναντίον μου. Είναι λοιπόν προφανές ότι επειδή είδα και γνώριζα πρόσωπα και πράγματα, δημιούργησαν ένα κλίμα εχθρότητας και εμπάθειας εις βάρος μου, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την όλως αιφνιδιαστική, παράνομη και άκυρη καταγγελία της σύμβασης εργασίας μου» δηλώνει η ίδια, ενώ παράλληλα ζητάει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για ηθική βλάβη.

Υπενθυμίζεται πως τα πορίσματα των Αμερικανών, αναφέρουν ότι η Μαραγγελή γνωρίζει πολλά για το σκάνδαλο. Η συγκεκριμένη φέρεται να έχει προχωρήσει σε σημαντικές αποκαλύψεις για χρηματισμούς και άλλες έκνομες ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο κ. Φρουζής για λογαριασμό της Novartis.

Ανάμεσα σε αυτές, μιλά και για τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου με βαλίτσες γεμάτες χρήματα, ισχυρισμός που επαληθεύεται σύμφωνα με βίντεο που έχουν στην κατοχή τους οι αμερικανικές Αρχές, όπως αποκάλυψε πριν λίγες εβδομάδες η εφημερίδα μας.

«Ο ΦΡΟΥΖΗΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»
Όπως επίσης αποκάλυψε η Κυριακάτικη Kontranews στις 13/1, η Μαρία Μαραγγελή έχει καταγγείλει πως ο Φρουζής απειλούσε τη ζωή της ίδιας, αλλά και των παιδιών της, αν δεν κρατούσε το στόμα της κλειστό για το σκάνδαλο, ενώ έχει καταθέσει πως κάποια στιγμή την επισκέφθηκε και ο δικηγόρος του Φρουζή, ο οποίος την «προειδοποίησε» να μην μιλήσει στις Αρχές.

Επιπλέον, υποστηρίζει πως όσο καιρό δούλευαν μαζί, ο Κωνσταντίνος Φρουζής την πίεζε υπερβολικά, «απαιτώντας εργασία χωρίς ωράριο» και στερώντας της «πολύτιμο χρόνο από την οικογένειά» της.

«Αξίωνε από εμένα να εκπληρώνω ταυτοχρόνως καθήκοντα γραμματέως - υπηρέτριας - καθαρίστριας και άλλα πολλά ακόμη. Πολλές φορές με εξευτέλιζε ως άνθρωπο και δη ως γυναίκα, με είχε καταστήσει έρμαιο στις επιθυμίες του, υπό την εκτόξευση και των συνεχών απειλών περί απώλειας της εργασίας μου» δηλώνει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Μου άσκησε για μεγάλο χρονικό διάστημα λεκτική και σωματική βία, με έχει κακοποιήσει και τουλάχιστον 10 φορές έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις εναντίον μου».

ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ
Μετά από όλα αυτά, η Novartis θα βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες αντιμέτωπη με τη Μαρία Μαραγγελή, η οποία εκτός από τη χρηματική αποζημίωση, ζητά και την επαναπρόσληψή της.

Συμπαραστάτης της εταιρείας θα είναι και ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ασχέτως αν οι δύο πλευρές φαίνεται να ακολουθούν εντελώς διαφορετικούς δρόμους μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Η αγωγή Μαραγγελή αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2019, παρ’ ότι είναι σύνηθες να εκδικάζονται οι εργατικές διαφορές άμεσα. Ακόμα ένα κομμάτι του παζλ με έντονο ενδιαφέρον…

ΤΟΝ… ΜΙΣΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ Ο ΦΡΟΥΖΗΣ
Σύμφωνα με τις παραπάνω καταγγελίες, πολλά ερωτηματικά προκαλεί η συμπεριφορά, αλλά και οι ενέργειες του Mr Novartis, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκίες σε πολιτικούς και αξιωματούχους, για ληστεία, για εκβιασμούς, για απειλές, για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, για βιαιοπραγία και για σεξουαλική παρενόχληση.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει προστατευόμενος μάρτυρας, ήταν συχνές οι συναντήσεις του με πολιτικά πρόσωπα, με υπηρεσιακά στελέχη σε θέσεις «κλειδιά» στον χώρο της Υγείας και με γιατρούς, στους οποίους προσέφερε «βαλίτσες και βαλιτσάκια, ώστε να μη μένουν ίχνη στη διαδρομή του χρήματος». Ακόμη, ο ίδιος μάρτυρας έχει αποκαλύψει τις στενές σχέσεις του Φρουζή με τον κατηγορούμενο Μανιαδάκη, με τον οποίο «είχε φιλικές σχέσεις, με στόχο το αμοιβαίο όφελος».

ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΚΛΗΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Σύμφωνα με όσα δηλώνουν όσοι εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση, αναμένονται μέσα στον Μάρτιο οι πρώτες κλητεύσεις πολιτικών. Άλλωστε πριν λίγες μέρες, βγήκε στην επιφάνεια το θέμα ενός ακινήτου κοντά στην Ακρόπολη της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναρωτιούνται εναγωνίως την τιμή αγοράς του διαμερίσματος και το αν ελέγχθηκε από την εφορία η εισαγγελέας.

Διαβολική σύμπτωση ο χρόνος της δημοσιοποίησης ή προσπάθεια από κάποιους πολιτικούς κύκλους για να πιέσουν την κα Τουλουπάκη λίγο πριν την κρίσιμη ώρα; Ίδωμεν…

kontranews 17/3/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom