Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Επεισοδιακή σύλληψη του Στέφανου Χίου από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Πολιτεύματος (φωτο)


Απόψε γύρω στις 21:00 αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτεύματος της ΓΑΔΑ συνέλαβαν τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο στα γραφεία της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» στην Καλλιθέα για το χθεσινό πρωτοσέλιδο.

Ο δημοσιογράφος κρατείται αυτή την ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να μεταφερθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ως γνωστόν χθες ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος,είχε διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μέσα στις προθεσμίες της αυτόφωρης διαδικασίας για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», στο οποίο με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό, παρουσιάζονταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς να εκτελούνται από στρατιωτικό απόσπασμα.

Να σημειώσουμε ότι και στο σημερινό πρωτοσέλιδο το «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»  έκανε νέα επίθεση στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει το site της εφημερίδας του Στέφανου Χίου

Επιχείρηση καταστολής τη πατριωτικής αντίδρασης για το ξεπούλημα της Μακεδονίας
Silipsi-15
Η σύλληψη του πατριώτη δημοσιογράφου έγινε για τους εξής λόγους:
α) Επειδή αποκαλύψαμε ότι ο γιος του Προκόπη Παυλόπουλου είναι ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρίας που στέλνει εξώδικα στους πολίτες για 85 ευρώ
Silipsi-8
β) Για να τον φιμώσουν προκειμένου να μην ξεσηκώσει τους πατριώτες για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας.
Silipsi-3
ΜΉΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ 
ΑΥΡΙΟ συγκέντρωση συμπαράστασης στις 12 το μεσημέρι στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο στο κτίριο 16 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.
=================================
Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το ίδιο θέμα

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπει η ΕΣΗΕΑ τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας «makeleio.gr»

14.06.2018 - 17:05

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αμέσως μόλις έλαβε γνώση των δημοσιευμάτων της 13.6.2018 της καθημερινής εφημερίδας “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” σχετικά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, καθώς και του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα “makeleio.gr” αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των τηλεφώνων όλων των βουλευτών της χώρας, αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας να ελεγχθούν για τυχόν παραβιάσεις του Καταστατικού και των Αρχών Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Το Δ.Σ. τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος να εκφράζουν με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα την είδηση τηρώντας κατά γράμμα τους νόμους και τις Αρχές Δεοντολογίας. Η στάση αυτή πρέπει να τους διαπνέει σε κάθε περίσταση, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για εθνικά ζητήματα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom