Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Ομόφωνα αθώοι ο Περικλής και η Ηριάννα,που είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών! - Εισαγγελέας: Ένοχοι (βίντεο)

Σίγουρα μία από τις δύο αποφάσεις της ίδιας Δικαιοσύνης είναι λάθος!Αυτό ποιος θα το κρίνει και ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;
Ζείδωρον

Ομόφωνα αθώοι ένα χρόνο μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους σε κάθειρξη 13 ετών, κρίθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης η Ηριάννα και ο Περικλής.

Σε κλάματα, χειροκροτήματα και συνθήματα ξέσπασαν οι αλληλέγγυοι της Ηριάννας και του Περικλή ακούγοντας τον πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας να ανακοινώνει ότι οι κατηγορούμενοι κρίνονται ομόφωνα αθώοι.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας ουσιαστικά τους λόγους που οδηγήθηκε μαζί με τους συναδέλφους του σε αντίθετη... τροχιά από την εισαγγελέα που είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων, είπε ότι έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας και επισήμανε ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν έδειξε στοιχείο επιβαρυντικό για τους κατηγορούμενους.

Επίσης, ο πρόεδρος είπε ότι «δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις» χαρακτηρίζοντας «εντόνως αμφισβητούμενο το δείγμα DNA το οποίο ήταν χαμηλής ποιότητας και ποσότητας.»

Νωρίτερα κατά την έναρξη της διαδικασίας, η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αναστασία Μασούρα, είχε εισηγηθεί την ενοχή του Περικλή και της Ηριάννας προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου.

Η εισαγγελέας στην πρόταση της είπε ότι η πραγματογνωμοσύνη του DNA είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα.

Οι δυο κατηγορούμενοι, κατά την εισαγγελική λειτουργό ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους, είναι μέλη της ΣΠΦ με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

Χαρακτήρισε μάλιστα αφήγημα όσα λέγονται ότι η Ηριάννα είναι στη φυλακή χάρη σε κατασκευασμένα στοιχεία από την Αστυνομία.

Δάκρυα και χειροκροτήματα
Έντονες, συναισθηματικά, στιγμές επικράτησαν τόσο μέσα όσο και έξω από το δικαστήριο μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή, όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα για να τους συμπαρασταθούν, έτρεξαν με δάκρυα στα μάτια να τους αγκαλιάσουν.

Όταν δε οι δυο νέοι βγήκαν από το δικαστικό μέγαρο, κόσμος που είχε συγκεντρωθεί απ’ έξω άρχισε να τους χειροκροτεί.

Η δικηγόρος του Περικλή, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για μια εξαιρετική απόφαση, που ακολούθησε για υποδειγματική αποδεικτική διαδικασία. «Μας έδωσε ελπίδα για το κράτος δικαίου», τόνισε. Σημείωσε ότι περισσότερο από τις οικογένειες της Ηριάννας και του Περικλή που τους περίμεναν να αφεθούν ελεύθεροι «διασώθηκε το κράτος δικαίου, που είχε ανεπανόρθωτα τρωθεί με την πρωτόδικη απόφαση και τις τραγικές της συνέπειες».

Από την πλευρά του, ο έταιρος δικηγόρος του Περικλή στάθηκε στον έναν χρόνο που χάθηκε από τη ζωή του πελάτη του και της Ηριάννας (όσο έμειναν στη φυλακή δηλαδή), σημεινώνοντας πως το σύντομο σκεπτικό της απόφασης αποδομεί όχι μόνο την κατηγορία αλλά και τη «γέννηση» της δίκης.


Εισαγγελέας: Ένοχοι Ηριάννα και Περικλής
Να κριθούν ένοχοι όπως και πρωτοδίκως η Ηριάννα και ο Περικλής, είχε ζητήσει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκαλωντας την αντίδραση των μελών του ακροατηρίου.

Όπως τόνισε, η πραγματογνωμοσύνη DNA είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. Μάλιστα όσον αφορά το εργαστήριο υποστήριξε ότι η μέθοδος που χρησιμοποεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη. Κατά την εισαγγελέα οι δυο κατηγορούμενοι, ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λογους, είναι μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

Χαρακτήρισε μάλιστα αφήγημα όσα λέγονται ότι η Ηριάννα είναι στη φυλακή από κατασκευή της αστυνομίας, λεγοντας ότι υπάρχει «σφικτος εναγκαλισμός» με μέλη της ΣΠΦ και πως οι φίλοι τους είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Στις αγορεύσεις τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης επέκριναν την εισαγγελέα για αναφορές της σε «πρόσωπα που έχουν απαλλαγεί για συμμετοχή στην ΣΠΦ», αλλά και για την τοποθέτησή της επί της κατηγορίας με «ανάγνωση της πρωτόδικης απόφασης σα να μην έγινε διαδικασία».

Το χρονικό
Οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011 ύστερα από έφοδο στο σπίτι του συντρόφου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ο οποίος συγκατοικούσε με τον Περικλή, σπίτι όπου κοιμόταν και η ίδια.

Ο Κωνσταντίνος παραπέμφθηκε σε δίκη ως μέλος της «ΣΦΠ», στην οποία αθωώθηκε, ενώ η Ηριάννα έπειτα από κατάθεση που έδωσε είχε αφεθεί ελεύθερη, αφού δεν προέκυψε κάτι εναντίον της.

Λίγους μήνες μετά, είχε εντοπιστεί στην Πανεπιστημιούπολη ένα μεταλλικό κουτί με όπλα, το οποίο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής και έναν χρόνο μετά, η πραγματογνωμοσύνη επί του οπλισμού αποφάνθηκε για την ύπαρξη μερικού αποτυπώματος που ανήκει σε «άγνωστο θήλυ».

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της Ηριάννας και του Περικλή τον Ιανουάριο του 2013, η οποία κατέληξε στην καταδίκη τους εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων όσον αφορά τα «ισχνά στοιχεία» που έλαβαν υπόψη τους οι δικαστές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ
https://www.newsit.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα πληρωσει το μαρμαρο αυτος που πληρωσε και για τα πεντε χρονια φυλακης του Τσου Θεοφιλου!!!!