Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Αθωώθηκε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα για τις απειλές κατά του ΣΚΑΪ


Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο το ηγετικό μέλος του "Ρουβίκωνα" το οποίο κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος.

Αφορμή η ανάρτηση , μέσω facebook στην οποία αναφερόταν ότι η συλλογικότητα θα κάψει τηλεοπτικό σταθμό.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρέθηκαν περίπου 100 άτομα τα οποία , νωρίτερα, άκουσαν τον εισαγγελέα της έδρας να ζητεί να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου στο σκεπτικό της απόφασης του ανέφερε πως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της νομοθετικής διάταξης βάσει της οποίας ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απολογία του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στην επίμαχη ανάρτηση κάνοντας λόγο , μεταξύ άλλων, για "ιδεολογική καταστολή".

Σε βάρος του 39χρονου είχε ασκηθεί δίωξη για διέγερση σε διάπραξη αδικήματος μετά τις απειλές του μέσω Facebook για κάψιμο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών ο 39χρονος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο να δικαστεί , το οποίο και τον έκρινε αθώο.

Το στέλεχος του Ρουβίκωνα είχε γράψει τα ξημερώματά της περασμένης Παρασκευής σε ανάρτησή του στο Facebook: «Τον ΣΚΑΙ θα τον κάψουμε. Σήμερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω.. Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του».

Μάλιστα, οι απειλές του 39χρονου κατά του τηλεοπτικού σταθμού προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Να σημειωθεί πως στα δικαστήρια κατά τη διάρκεια της δίκης του 39χρονου είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί υποστηρικτές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom