Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Πέντε μετάλλια η χθεσιινή «συγκομιδή» στους Μεσογειακούς Αγώνες (φωτο & βίντεο)


Τα 35 μετάλλια (10 χρυσά, 8 αργυρά και 17 χάλκινα) έχει φτάσει η ελληνική συλλογή στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα. Οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες συνέχισαν και χθες Παρασκευή τις καλές εμφανίσεις και πρόσθεσαν στη «γαλανόλευκη» τροπαιοθήκη ένα χρυσό, δύο ασημένια και δύο χάλκινα.



Tον... δρόμο των μεταλλίων για την ελληνική ομάδα έδειξε σήμερα η Αθανασία Φακίδη. Η ιστιοπλόος των Λέιζερ Ράντιαλ κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα «έτρεξε» με καλή τακτική και κατάφερε να μείνει μέχρι το τέλος στην πρώτη θέση. Στα RSX, ο Βύρων Κοκκαλάνης ήρθε 4ος.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, ο ελληνικός στίβος αύξησε και άλλο τη συλλογή του σε διακρίσεις. Ο Κωνσταντίνος Μπανιώτης πέρασε με την πρώτη τα 2,23 στο άλμα εις ύψος και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Λίγη ώρα αργότερα, η Ελισάβετ Πεσιρίδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Έτρεξε τα 100 μ. εμπ. σε 13.30. Ο χρόνος της ήταν ίδιος με της Λουμινόσα Μπολιόλι (Ιταλία) και, έτσι, οι κριτές αποφάσισαν να δώσουν δύο ασημένια μετάλλια.

Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η ελληνική πυγμαχία. Στην τρίτη θέση του βάθρου θα ανέβει στα 64 κ. ο Αλέξης Τσανικίδης και στα 81 κ. ο Πολυνείκης Καλαμάρας.

Εντυπωσιακή ήταν η νίκη της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών απέναντι στην Τουρκία με 21-2. Οι διεθνείς μας θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του τουρνουά.

Η διοργάνωση συνεχίζεται και σήμερα με πολλές συμμετοχές Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε τελικούς. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι κωπηλάτες, η πρωταθλήτρια της ρυθμικής Ελένη Κελαϊδίτη, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. εμπ. κ.α.

Πέντε μετάλλια κατέκτησαν οι Ελληνες αθλητές και την Πέμπτη 28/6

Η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο στο επί κοντώ 
Η Ραφαέλα Σπανουδάκη το ασημένιο στα 100 μ

Η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου χάλκινο στη δισκοβολία
Κι άλλα δύο χάλκινα από τους Αλέξιο Ντανατσίδη και Θεόδωρο Τσελίδη στο τζούντο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom