Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Greek Mafia: Σενάρια για τριπλό ξεκαθάρισμα στην δολοφονία του Καραγιάννη

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟY

«Ορφανά» γενετικά ευρήματα και αποτυπώματα, προς το παρόν αταυτοποίητα και κάποια σε λανθάνουσα κατάσταση, φέρεται να έχουν βρει η αστυνομία στον χώρο όπου έγινε η δολοφονία του 45χρονου Μανώλη Καραγιάννη.

Η διαδικασία της εξερεύνησης δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, ωστόσο οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως πιθανόν τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και τουλάχιστον θα υπάρχουν κάποια εργαστηριακά στοιχεία που, αν δεν αποδώσουν σύντομα, δεν αποκλείεται να βοηθήσουν μελλοντικά.

Στο μεταξύ, αντίστοιχα «καλά» είναι τα ευρήματα που εντόπισαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι όπου έμενε ο Μανώλης Καραγιάννης μαζί με τη σύντροφό του Αμαλία, το όνομα της οποίας φώναζε πριν ξεψυχήσει. Οι αστυνομικοί αναμένουν να γίνει η κηδεία του θύματος προκειμένου να λάβουν κατάθεση από τη σύντροφό του, αν και δεν περιμένουν αξιοποιήσιμα στοιχεία από αυτήν.

Από το συγκεκριμένο διαμέρισμα, που απείχε σχεδόν δύο οικοδομικά τετράγωνα από το σημείο όπου είχε σταθμεύσει το μισθωμένο Φίατ 500 της Αμαλίας, βγήκε ο 45χρονος προκειμένου να κατευθυνθεί προς το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στη Λ. Αγίας Βαρβάρας, σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων, όπου εκτελέστηκε το συμβόλαιο θανάτου του.

Την ίδια ώρα, από τη νεκροτομή του σώματος του επονομαζόμενου «Καράφλα» ή «Σαμπρέλα», και την ιατροδικαστική έκθεση, προκύπτει ότι έχει τουλάχιστον 10 τραύματα, σε στήθος, κοιλιακή χώρα και πόδια, τα οποία προκάλεσαν βαρύτατες εσωτερικές κακώσεις και πλήξεις ζωτικών οργάνων, που επέφεραν το θάνατό του.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που προέβησαν στην αυτοψία του χώρου της δολοφονίας έχουν περισυλλέξει κοντά στους 60 κάλυκες, τριών διαμετρημάτων. Από πολεμικό καλάσνικοφ των 7,62 ΜΜ, από πιστόλι των 40 ΜΜ (αρχικά εκτιμήθηκε πως ήταν 45άρι) και πιστόλι των 9 ΜΜ.

Τα δύο πρώτα όπλα είναι σίγουρα των εκτελεστών, το τρίτο φαίνεται να είναι του Μανώλη Καραγιάννη, που πρόλαβε να πυροβολήσει κάποιες φορές ενώ ήταν αιμόφυρτος, χωρίς όμως ακόμη να αποκλείεται να είχαν και οι δράστες 9άρι πιστόλι, το οποίο χρησιμοποίησαν, κάτι που θα διαπιστωθεί στο εργαστήριο βαλλιστικής των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Από την έρευνα των αστυνομικών για τα οχήματα προσέγγισης και διαφυγής των 3-4 δραστών, προς το παρόν είναι σίγουρο πως έχουν χρησιμοποιήσει μία μοτοσικλέτα και ένα αυτοκίνητο, αν και υπάρχουν ενδείξεις και για δεύτερο (Πεζό και Αλφα Ρομέο).

Από τα πρώτα στοιχεία αυτών των ερευνών προκύπτει ότι έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιου τύπου και χρώματος. Από την εξέταση μαρτύρων προκύπτει με σαφήνεια ότι ο δράστης με το καλάσνικοφ, που φορά καπέλο τύπου τζόκεϊ, διαφεύγει με τη μοτοσικλέτα συνεργού του, που φορά κράνος.

Ο εκτελεστής με το 40άρι πιστόλι αρχικά φαίνεται να διαφεύγει από τη σκηνή του εγκλήματος πεζός αλλά δεν αποκλείεται λίγο μακρύτερα να επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ, αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του «Σαμπρέλα» να είχε… τριπλή αφορμή: τις δολοφονίες του συνταξιούχου ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, του Βασίλη Στεφανάκου και του Γιώργου Λίτσα, για τις οποίες είχε θεωρηθεί ύποπτος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 29/6/18

Δεν υπάρχουν σχόλια: