Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Για κακούργημα διώκεται ο Στέφανος Χίος: Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και... αφέθηκε ελεύθερος!


Ποινική δίωξη για πρόκληση σε τέλεση του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας και λοιπά αδικήματα άσκησε σε βάρος του δημοσιογράφου Στ. Χίου ο εισαγγελέας. 


Ως γνωστόν ο δημοσιογράφος συνελήφθη χθες επεισοδιακά στα γραφεία της εφημερίδας του στην Καλλιθέα στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας με τη διαδικασία του αυτοφώρου για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» της Τετάρτη 13/6/18,στο οποίο με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό, παρουσιάζονταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς να εκτελούνται από στρατιωτικό απόσπασμα.

Ο δημοσιογράφος κρατήθηκε όλη τη νύχτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του Στέφανου Χίου ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: Αντίσταση, πρόκληση για τέλεση του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας, προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξύβριση και απειλή.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο. Ωστόσο, η δίκη του αναβλήθηκε για τα τέλη Ιουνίου διότι η έδρα θεώρησε σκόπιμο να κληθούν και οι δύο μάρτυρες κατηγορίας που είναι αστυνομικοί και οι οποίοι απουσίαζαν σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom