Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Καζάνι που βράζει η Άμφισσα: Γνωστός επιχειρηματίας πυροβόλησε και σκότωσε 13χρονη Ρομά - Η Θεανώ Φωτίου για το τραγικό γεγονός (βίντεο)

Το χρονικό μιας παρεξήγησης που οδήγησε σε φονικό...

Όλα έγιναν στις 8:30 νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (4/6), όταν 34χρονος επιχειρηματίας από την Άμφισσα πήγαινε στο σταύλο που διατηρεί στη θέση Προσήλιο στη Φωκίδα.

Περνώντας από τον καταυλισμό των Ρομά δημιουργήθηκε κάποια παρεξήγηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με αποτέλεσμα εκτός από κάποια λόγια, ο 34χρονος να δεχθεί και κάποιες ψιλές. Τότε γύρισε στο αυτοκίνητό του όπου είχε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο και έστρεψε προς τους Ρομά. Δυστυχώς από τα σκάγια τραυματίστηκε θανάσιμα ένα ανήλικο κοριτσάκι το οποίο δεν είχε κλείσει καλά - καλά τα 13 του χρόνια! Επίσης ένας ακόμη Ρομά τραυματίστηκε στο πόδι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης είχε προηγούμενα με τους Ρομά, καθώς του είχαν διαρρήξει το σπίτι, ωστόσο από την αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται να έχει προηγηθεί κάποιο συμβάν τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες και ότι η παρεξήγηση έγινε διερχόμενος από τον καταυλισμό.

Αποτέλεσμα εκτός από την τραγική απώλεια ενός ανήλικου ατόμου, ήταν να ξεσηκωθεί ολόκληρος ο καταυλισμός. Μάλιστα κάποιοι Ρομά, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του 34χρονου που το είχε παρατήσει λίγο παραπάνω προκειμένου να εξαφανισθεί. Επίσης έσπασαν το μαγαζί που διατηρεί στην Άμφισσα.

Ο ίδιος αναζητείται από τις αρχές προκειμένου να λογοδοτήσει για την πράξη του.
http://www.lamiareport.gr

Φωτίου: Τραγικό γεγονός ο θάνατος της 13χρονης

"Επικοινώνησα και με τον υπουργό, ο οποίος είναι στο εξωτερικό, αλλά και με τους υπεύθυνους όλους και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Είναι ένα πολύ ατυχές επεισόδιο, το οποίο έρχεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την Άμφισσα. Και το λέω αυτό, γιατί οι δύο οικισμοί, στον ένα εξ αυτών έγινε το περιστατικό, σκοπεύουμε να τους μετεγκαταστήσουμε σε νέο οικόπεδο, που έχει δώσει ο δήμος" τόνισε αναφορικά με τον θανατηφόρο πυροβολισμό της 13χρονης Ρομά στην Άμφισσα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξή της στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.
"Είναι σε καλή θέση κοντά στην πόλη, με σχέδια που έχουμε εκπονήσει στην Ειδική Γραμματεία Ρομά και με ένα σύνολο πράξεων ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βγουν από την εξαθλίωση, στην οποία ζουν, γιατί αυτοί οι οικισμοί στην Άμφισσα δεν μας τιμούν σαν χώρα. Έχουν συμφωνήσει και οι Ρομά να μετεγκατασταθούν και ξαφνικά συμβαίνει αυτό το ατυχές, τραγικό γεγονός" συμπλήρωσε.
"Δεν άκουσα για διάρρηξη, αυτό που άκουσα είναι ότι ένας Έλληνας μη Ρομά πήγε στον καταυλισμό για προσωπικές διαφορές, που είχε με έναν Ρομά. Πάνω στον καβγά έγινε. Όπλισε την καραμπίνα, εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα ηθελημένα ή αθέλητα και σκότωσε το παιδί, το οποίο αν κατάλαβα καλά δεν ήταν της οικογένειας" τόνισε η υπουργός.
"Το κοριτσάκι βρισκόταν κοντά, έπαιζε εκεί, η έγκυρη ενημέρωση που είχα είναι αυτή, ότι πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν. Χάθηκε η ζωή ενός παιδιού και είναι μια τραγωδία" ανέφερε.
Δείτε το βίντεο από το Epsilon:


http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: