Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σοκ στην Άμφισσα: Νεκρή 13χρονη από πυροβολισμό - Επεισόδια στην πόλη


Μια απίστευτη τραγωδία "γράφτηκε" τη Δευτέρα, 04.06.2018, στην Άμφισσα - Ένα κορίτσι 13 ετών σκοτώθηκε από πυροβολισμούς - Οι Αρχές κάνουν λόγο για συμπλοκή δύο Ρομά στο σημείο - Τοπικά ΜΜΕ μιλούν για
επιχειρηματία της περιοχής που άνοιξε πυρ - Μάλιστα αναφέρουν πως στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός με αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για να μην "ξεφύγει" η κατάσταση - Αντικρουόμενες οι πληροφορίες με τους αστυνομικούς να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό υπόπτων

Το άτυχο κορίτσι που πυροβολήθηκε ήταν 13 ετών και διέμενε στον καταυλισμό των Ρομά, στην Άμφισσα.
Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες γύρω από την υπόθεση έρχονται «με το σταγονόμετρο». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, το παιδί πυροβολήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ωστόσο την στιγμή του περιστατικού, έχει υπάρξει στο σημείο συμπλοκή μεταξύ δύο Ρομά.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές αναζητούν τους δύο Ρομά ούτως ώστε να δώσουν εξηγήσεις και να εξακριβωθεί το κατά πόσο το άτυχο κορίτσι βρέθηκε εν μέσω πυρών, στην παραπάνω διαφωνία.

Τι λένε τα τοπικά ΜΜΕ στην Άμφισσα

Την ίδια ώρα, πάντως, υπάρχουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία «εμπλέκουν» κι έναν επιχειρηματία, που κατοικεί στην Άμφισσα. Συγκεκριμένα, το fokidatv.blogspot.gr αναφέρει πως ο άνθρωπος αυτός φέρεται να πυροβόλησε και να αναζητείται από τις Αρχές.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, περίπου στις 7 το απόγευμα, ημεδαπός επιχειρηματίας, κάτοικος Άμφισσας, πυροβόλησε με καραμπίνα εναντίον άνδρα ΡΟΜΑ ο οποίος δημιουργεί συχνά προβλήματα. Η μία σφαίρα πιθανόν να τον χτύπησε στο πόδι, η άλλη σφαίρα χτύπησε κατά λάθος στο κεφάλι νεαρό κορίτσι 13 ετών, που περνούσε από το σημείο, στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στην Άμφισσα πλησίον του ΚΤΕΟ…

Την ίδια ώρα, το tvstar.gr, κάνει λόγο για κάτοικο της περιοχής, του οποίου το σπίτι διέρρηξαν άγνωστοι. Το ρεπορτάζ τονίζει πως ο άνδρας αυτός φέρεται να καταδίωξε τους δράστες πυροβολώντας με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα το παιδί που βρισκόταν κοντά. Ο δράστης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι γνωστός επιχειρηματίας στην πόλη.
Επίσης τονίζεται πως ο καταυλισμός των ρομά, στην περιοχή του ΚΤΕΟ θυμίζει καζάνι που βράζει τις τελευταίες ώρες. Οι ρομά της περιοχής έχουν εξαγριωθεί και έχουν βγει στους δρόμους, φωνάζοντας και απειλώντας, μετά την δολοφονία 13χρονης ρομά.

Στην συνέχεια, εξαγριωμένες ομάδες ΡΟΜΑ έσπασαν το μαγαζί του φερόμενου ως δράστη και του έκαψαν το αυτοκίνητο... 

Η ψύχραιμη διαχείριση των αστυνομικών της Φωκίδας απέτρεψε τα χειρότερα αλλά φοβούνται πως αύριο τα πράγματα θα είναι δύσκολα...  Για τον λόγο αυτό έχουν κληθεί αστυνομικές ενισχύσεις από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να αντιμετωπιστούν εκτεταμένα επεισόδια, στην σκιά της τραγωδίας... 
Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, βρίσκεται επί ποδός στο κέντρο της πόλης, στον καταυλισμό αλλά και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η σορός της 13χρονης.
Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ξανά, πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί προς το παρόν με βεβαιότητα.
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Με πληροφορίες από: fokidatv.blogspot.com , tvstar.gr ,newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom