Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΤΩΡΑ: LIVE η ξαφνική συνέντευξη Τύπου για τη διαπραγμάτευση


- Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς θα μιλήσουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης
- Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομίας
- Το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να λυθεί στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ που θα αρχίσει την ερχόμενη Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Απριλίου
- Γερμανία: Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
- Ενδεχόμενη ελάφρυνση χρέους θα συζητηθεί μετά την αξιολόγηση, αναφέρει το υπ. Οικονομικών


Συνέντευξη Τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων,δίνουν αυτή την ώρα, στο υπουργείο Οικονομίας, οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, έχουμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλα με τους Ευρωπαίους. Απομένουν κάποια ζητήματα μικρής σημασίας και ασφαλώς η διατύπωση και η σύνταξη των τελικών κειμένων. Κι΄ αυτό δεν έγινε γιατί έπρεπε τα μέλη του κουαρτέτου να φύγουν από την Αθήνα για την Ουάσιγκτον. Μάλιστα κάποια από αυτά είχαν κλείσει και εισιτήρια.

Η συμφωνία με το ΔΝΤ δεν είναι εφικτή. Η εκτίμηση που υπάρχει και από τις δύο πλευρές είναι πως οι δύο πλευρές συμπίπτουν στα τρία τέταρτα των θεμάτων και διαφωνούν στα υπόλοιπα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom