Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΠΟΕΣΥ:Ο αγώνας για τα Ταμεία μας συνεχίζεται - Κάλεσμα της "Ανατροπής" για συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ - Αίτημα των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ να σταματήσει η απεργία


Κι ενώ η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει την ταφόπλακα του ασφαλιστικού οι δημοσιογράφοι "φιμώθηκαν" από μόνοι τους και την αφήνουν ν' αλωνίζει χωρίς αντίπαλο.

Παράλληλα όμως πολλές δημοσιογραφικές φωνές ζητούν από τις
ενώσεις τους, ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ, να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να σταματήσουν την απεργία,που ουσιαστικά βοηθάει την κυβέρνηση να περάσει στο ντούκου τα μέτρα.

“Ανατροπή”: Συγκέντρωση την ώρα προσέλευσης των διευθυντών

Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή”, ενόψει της συνάντησης της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ με τους διευθυντές των ΜΜΕ και κατόπιν και της συνεδρίασης των διοικητικών συμβουλίων ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, σας καλεί μαζικά σε συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ στις 11.30 το πρωί.
Προς ενημέρωση σας, στις 3.00 το μεσημέρι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή.

Τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ- 900 εκατ. ευρώ ανήκουν στους εργαζόμενους σε όλο τον Τύπο. Και ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να ζήσει. Όχι μόνο για τους σημερινούς μετόχους-μέλη αλλά για να παλέψουμε και δούμε να ιδρύεται με τον αγώνα μας ένα συνδικάτο Τύπου και ένα Ταμείο για όλους τους εργαζόμενους στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
11.30,ΣΗΜΕΡΑ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ



ΠΟΕΣΥ:Ο αγώνας για τα Ταμεία μας συνεχίζεται

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Άρχισε στις 6 το πρωί και συνεχίζεται η τριήμερη απεργία που κήρυξε πανελλαδικά η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα οι εργαζόμενοι μετέχουν όλοι στην απεργία τηρώντας την καταστατική δέσμευση όλων των μελών στις απεργιακές αποφάσεις των σωματείων τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και των Ενώσεων του κλάδου βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση για την περιφρούρηση και διασφάλιση της επιτυχίας του απεργιακού αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν για αύριο σε συνάντηση και τα διευθυντικά στελέχη όλων των εντύπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών Μέσων. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με τη συμμετοχή των Προέδρων όλων των Ενώσεων για την πορεία του απεργιακού αγώνα.

Η ΠΟΕΣΥ θεωρεί θετική την κοινή στάση των αθλητικών εφημερίδων να στηρίξουν και να προβάλουν εμφαντικά τον αγώνα του κλάδου για τη διάσωση των Ταμείων Τύπου και των πόρων τους.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για την επιτυχία του αγώνα.
Αγωνιζόμαστε για:
o Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
o Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Αίτημα των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ να σταματήσει η απεργία την Τρίτη

Ψήφισμα της Συνέλευσης των Δημοσιογράφων της Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου και του site του Ομίλου ΣΚΑΪ

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Οι Δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ εκτιμούν ότι η διαρκής απεργιακή κινητοποίηση έχει συμπέσει με μία περίοδο όπου οι εξελίξεις τείνουν να μας προσπεράσουν. Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη φάση τα συμφέροντά μας κινδυνεύουν περισσότερο όταν επιλέγουμε τη σιγή παρά από την δυναμική μας παρουσία στην δημόσια σφαίρα.

Θεωρούμε ότι τη στιγμή που γίνονται συζητήσεις για την πιθανότητα διενέργειας ενός Eurogroup (ίσως την Μεγάλη Πέμπτη) στο οποίο θα συζητηθεί το επιπλέον πακέτο μέτρων, σε συνδυασμό με την κοινοβουλευτική διαδικασία που χρονικά ωθεί την συζήτηση και ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μετά το Πάσχα, κάνουν ξεκάθαρο ότι το συμφέρον του κλάδου δεν είναι στην συνέχιση της απεργίας, αλλά στην αναστολή της.

Ως εκ τούτου ζητούμε από την Ένωση, να αναστείλει το ταχύτερο την απεργία και συγκεκριμένα την Τρίτη στις 06:00 το πρωί. Οι Δημοσιογράφοι του Ομίλου ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom