Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Τα ιδιωτικά κανάλια ζητούν να σταματήσει η απεργία - Σε περιφρούρηση καλεί η ΕΣΗΕΑ - Ετοιμάζονται “απεργοσπαστικά φύλλα”;


Κατά των απεργιών των δημοσιογράφων στα ΜΜΕ τάσσεται η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και ζητά να επανέλθει η ροή ειδήσεων αυτή την κρίσιμη περίοδο,την ίδια ώρα που η ΕΣΗΕΑ καλεί σε περιφρούρηση της απεργίας.

Εντονες είναι οι φήμες πως κάποιοι ετοιμάζουν “απεργοσπαστικά φύλλα”.

ΕΙΤΗΣΕΕ: “Να αποκατασταθεί άμεσα η ροή της ενημέρωσης”
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με δύο συνεχόμενες απεργίες που κήρυξαν οι δευτεροβάθμιες ενώσεις (ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΗΜ) σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, δημόσια και ιδιωτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, διεκδικείται η αποτροπή της κατάργησης των παγίων ρυθμίσεων για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων (σύνταξη, επικούρηση, υγειονομικά).

Η απειλή κατά των ρυθμίσεων αυτών περιέχεται στις διατάξεις του λεγόμενου συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Οι δύο συνεχόμενες απεργίες αφορούν συνολικό διάστημα 5 ημερών (48/ωρη και 72/ωρη). Αυτό σημαίνει ότι για ένα ολόκληρο πενθήμερο καταλύεται η δυνατότητα ενημέρωσης του ελληνικού λαού για οποιοδήποτε θέμα από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης.

Ούτε ενημέρωση ούτε σχόλια από τους δημοσιογράφους προς την κοινή γνώμη.

Άραγε, πόσο επώδυνη είναι για τους υπαίτιους της ανατροπής της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ η κήρυξη απεργίας εναντίον της νομοθετικής πρωτοβουλίας με την απειλή της παντελούς σιωπής;

Η ΕΙΤΗΣΕΕ επισημαίνει την ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η ροή της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ειδικά στην περίοδο αυτή, που βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών.

Σε περιφρούρηση καλεί η ΕΣΗΕΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η ΕΣΗΕΑ με γραπτό μήνυμα στα κινητά των μελών της καλεί σε περιφρούρηση της απεργίας στα γραφεία της ένωσης. Όπως αναφέρει ετοιμάζονται “απεργοσπαστικά φύλλα”.

Ετοιμάζονται “απεργοσπαστικά φύλλα”;

Συναγερμός έχει σημάνει στις συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων καθώς υπάρχουν πληροφορίες για απόπειρα έκδοσης απεργοσπαστικών φύλλων των εφημερίδων.

Για το λόγο αυτό υπάρχει ήδη μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να περιφρουρηθεί η απεργία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Kontranews του Γιώργου Κουρή κυκλοφορεί κανονικά,ενώ οι 9 αθλητικές εφημερίδες με κοινή ανακοίνωσή τους στηρίζουν τα αιτήματα,αλλά έχουν ταχθεί ανοικτά κατά της απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: