Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Λήγει πρόωρα και άδοξα στις 18:00 η απεργία των δημοσιογράφωνΣε πρόωρη και άδοξη λήξη της απεργίας των δημοσιογράφων προχωρούν από στιγμή σε στιγμή ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ,αφού σχεδόν όλος ο κλάδος είναι αντίθετος και ήδη σήμερα έσπασε από πολλές μεριές (ΣΚΑΪ,ραδιόφωνα,Καθημερινή και αθλητικές εφημερίδες που βγήκαν σε ψηφιακή μορφή).

Ετσι, οι κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων για το ασφαλιστικό λήγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 18:00 το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, αντί για τις 06:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων προσανατολίζονται πλέον σε νέες μορφές κινητοποιήσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε διαφωνία στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ μετά τη άκαρπη συνάντηση, νωρίτερα σήμερα, με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, για τη διάσωση του αγγελιόσημου και του ΕΔΟΕΑΠ.

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για την λήξη της απεργίας και την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων.

update:βγήκε και η ανακοίνωση,η οποία δεν γράφει πουθενά για λήξη της απεργίας(απλά εννοείται),αλλά για... "συνέχιση του αγώνα από σήμερα Μεγάλη Τρίτη στις 17:00, με την ακόλουθη μορφή"!!!!

Ο αγώνας κατά του Ασφαλιστικού–λαιμητόμου συνεχίζεται

Μετά την πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία της απεργίας μας, η οποία απέδειξε τόσο την συνοχή όσο και την αποφασιστικότητα του κλάδου συνολικά, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της κοινωνίας για έγκυρη, άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση στις δύσκολες συγκυρίες που διανύει το σύνολο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ύστερα από κοινή σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ με τις Ενώσεις μέλη της και άλλες Ενώσεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα από σήμερα Μεγάλη Τρίτη στις 17:00, με την ακόλουθη μορφή:

1) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ:

[α] Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.

[β] Εκτύπωση κοινού πρωτοσέλιδου για όλες τις εφημερίδες, με ρητή διατύπωση των θέσεων του κλάδου, κατά το πρότυπο, που θα δοθεί σε αυτούς από την ΠΟΕΣΥ, και προβολή των θέσεών μας σε δισέλιδο – στις μικρού σχήματος και ολοσέλιδου – στις μεγάλου.

2) Για τους ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ)

[α] Μετάδοση σε όλα τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές μονόλεπτου μηνύματος της Ομοσπονδίας.

[β] Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.

3) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ:

[α] Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.

[β] Ανάρτηση BANNER και LINK που θα παραπέμπει στον ιστότοπο της ΠΟΕΣΥ, κατά το πρότυπο, που θα δοθεί σε αυτούς από την Ομοσπονδία.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε αμετακίνητα:

• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρο χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης

Αύριο Μ .Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων των Ενώσεων, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: