Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

ΤΩΡΑ:Εξέγερση και τραυματισμοί στη Μόρια - Επίθεση στον Μουζάλα από μετανάστες (φωτο)


Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Κράτησης Προσφύγων στη Μόρια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νωρίς το απόγευμα υπήρξε διαμαρτυρία ανήλικων προσφύγων για την παράνομη κράτησή τους και τις πληροφορίες για τις απορρίψεις των αιτήσεων ασύλου.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαμαρτυρία ξεκίνησε μετά τον τραυματισμό ανήλικου πρόσφυγα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το Κέντρο και επιχειρούν να εισβάλουν μέσα. Όπως αναφέρει ο dromografos οι εξεγερμένοι πρόσφυγες τους πετάνε μπουκάλια και πέτρες.

Μηνύματα μέσω twitter πριν από λίγο


Επίθεση νωρίτερα στον Μουζάλα από μετανάστες

Εκτόξευσαν εναντίον του υπουργού Γιάννη Μουζάλα μπουκάλια με νερό κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον καταυλισμό της Μόριας.

Με άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Η επίσκεψή του στον καταυλισμό κατέληξε πολύ γρήγορα σε φραστικές αντεγκλήσεις από την πλευρά των προσφύγων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Παρά τις προσπάθειες των παρευρισκομένων να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι μετανάστες δεν πείστηκαν και ανέβασαν τους τόνους εκτοξεύοντας μπουκάλια με νερό εναντίον του υπουργού.

http://www.lesvosnews.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: