Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: "Ψήφισμα αλληλεγγύης στο διωκόμενο καθηγητή Παύλο Αντωνόπουλο"


Η ολομέλεια των αυτόνομων σχημάτων με αναφορά στις Αγων. Παρεμβάσεις της Δ.Ε. στη Δυτική Ελλάδα (με εκπροσωπήσεις από ΕΛΜΕ Ηλείας, Α΄και Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας) συνήλθε την Μ. Δευτέρα, 25-04-2016, στα γραφεία της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, στην Πάτρα. Κεντρικό θέμα η δημιουργία και συγκρότηση στενότερων πολιτικών, συνδικαλιστικών και οργανωτικών μέτρων (στα πλαίσια πολύπλευρου συντονισμού κατά τόπους και σωματεία).

Συνεχίζουμε δηλαδή στον δρόμο του αγώνα, της μαζικής λαϊκής αντιπολίτευσης ενάντια στα  αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Ανοίγουμε την κουβέντα για πραγματική ενότητα (συνδικαλιστική – εργατική – εκπαιδευτική) όλων των συναδέλφων που θέλουν να αγωνιστούν για την αντίσταση, ρήξη και ανατροπή στην εκπαίδευση και την χώρα των βάρβαρων πολιτικών που χθές επέβαλε το μαύρο μπλόκ ΝΔ -ΠΑΣΟΚ –ΛΑΟΣ. Σήμερα συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημιουργεί το νεοφιλελεύθερο νομικό υπόβαθρο και διευκολύνει κάθε κυβέρνηση που έχει στο  πρόγραμμα της αυτήν την πολιτική τώρα και στο μέλλον (π.χ. ΝΔ).

Ως πρώτη όμως απόφαση καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πνιγμένη και υποτελής στους «θεσμούς» του βάρβαρου σύγχρονου καπιταλισμού φτάνει και στο έσχατο μέτρο. Με την καθοδήγηση των μεγάλων ΜΜΕ και με άξονα το προσφυγικό προωθεί το τελευταίο διάστημα διώξεις κατά των συνδικαλιστών, αλλά και  συλλογικοτήτων.
Τελευταίο κρούσμα η κλήση σε προκαταρτική εξέταση του ιστορικού στελέχους του ανυπότακτου αριστερού κινήματος και συνδικαλιστή των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Παύλου Αντωνόπουλου, πρώην μέλους της Εκτελ. Επ. της ΑΔΕΔΥ, μέλους του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και μέλου του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ,από την ασφάλεια του Λιμεναρχείου Πειραιά μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. 

Αφορμή, δήθεν, δημοσιεύματα εφημερίδων και ερωτημάτων καναλιών κατά της δράσης του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων για τη στήριξη και ενημέρωση των προσφύγων για τα δικαιώματα τους. Δικαιώματα που κατοχυρώνονται και από τις Διεθνείς συμβάσεις. Εγκαλείται για “διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου και διέγερσης”.
Η σημερινή ολομέλεια των πέντε αυτόνομων σχημάτων των τριών νομών της Δυτ. Ελλάδας, καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες, όπως απορρέουν από τη σύμβαση της Γενεύης και από όλες τις άλλες διεθνείς συμφωνίες. Κάτω τα χέρια από τους αλληλέγγυους προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και τους συνδικαλιστές που με συνέπεια ασκούν τα συνδικαλιστικά καθήκοντα που τους αναθέτουν οι εργαζόμενοι.
Η σημερινή ολομέλεια, ακόμα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον συνάδελφο Αντωνόπουλο Παύλο και δηλώνει ότι το κλίμα τρομοκρατίας έναντι συνδικαλιστών δε θα περάσει.
Είμαστε μια γροθιά.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.
Α.Ε.Κ. / για ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη Δυτ. Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom