Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Πειραιάς: Έκρυψαν τους πρόσφυγες στην πέτρινη αποθήκη!


Μπορεί η πύλη Ε2 να άδειασε με όλες τις τιμές, την προηγούμενη εβδομάδα στο λιμάνι του Πειραιά, με αρκετούς πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν μεταφερθεί στον Σκαραμαγκά, ωστόσο αυτοί που έμειναν έχουν στοιβαχτεί στην Πέτρινη Αποθήκη και οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές.

Οι άνθρωποι είναι στην κυριολεξία ο ένας πάνω στον άλλον. Οι σκηνές είναι στριμωγμένες μέσα στον χώρο της αποθήκης και οι συνθήκες υγιεινής ειναι τραγικές. Όσοι δεν έχουν χωρέσει στην Πέτρινη Αποθήκη έχουν στριμωχτεί σε όλους τους γύρω χώρους.
Οι χημικές τουαλέτες είναι ένας κανονικός σκουπιδότοπος, όπως φαίνεται στις εικόνες, με τους προσφυγες να κάνουν μπάνιο πισω απο την πέτρινη αποθήκη με νερο που ζεσταίνουν οι ίδιοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος είναι "άβατο" αφού "αλληλέγγυοι" δεν επιτρέπουν την είσοδο σε αυτόν χαρακτηρίζοντάς το "άσυλο".
Υπενθυμίζεται ότι δέσμευση της κυβέρνησης ήταν ότι θα άδειαζε το λιμάνι του Πειραιά έως το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr βασει της χθεσινοβραδινής καταμέτρησης βρισκονται στο λιμανι του πειραια 2760 ατομα, ενω την Κυριακή μεταφέρθηκαν 508 ατομα στον Σκαραμαγκά με πούλμαν.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom