Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Μετανάστες έκοψαν στα δύο την Εγνατία Οδό - Έκλεισαν και τους παράδρομους - Επεισόδια μεταξύ Σύριων και Αφγανών

Μόνο μέσω του κόμβου Αράχθου η διέλευση προς Μέτσοβο

Μόνο διαμέσου της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων-Τρικάλων, μπορεί κανείς να παρακάμψει το μπλοκαρισμένο -από τους πρόσφυγες- σημείο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου Κουτσελιού και να ταξιδέψει προς Μέτσοβο και Μακεδονία.

Πρόκειται για τον κόμβο που βρίσκεται στο ύψος της Μπαλντούμας του πρώην δήμου Εγνατίας, όμως η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό, απαιτεί -ειδικά τη νύχτα- ιδιαίτερη προσοχή από
τους οδηγούς, καθώς η μακροχρόνια μη χρησιμοποίησή της, της έχει δημιουργήσει σειρά προβλημάτων.

Έκλεισαν και τους παράδρομους

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των καταληψιών προσφύγων που εδώ και μία περίπου ώρα έχουν καταλάβει το οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου Κουτσελιού.

Εδώ και λίγα λεπτά έχουν κλείσει τη διέλευση και στους παράδρομους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δίοδος διαφυγής για τα εγκλωβισμένα οχήματα. Ο εκνευρισμός των οδηγών έχει βρίσκεται στα ύψη, αφού κανείς δε μπορεί να τους πει για πόση ώρα θα διαρκέσει η κατάληψη των προσφύγων.

Eκοψαν στα δύο την Εγνατία Οδό

Ομάδα περίπου 200 προσφύγων ξεκίνησε το απόγευμα καθιστική διαμαρτυρία αυτή στο οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου Κουτσελιού, με απαοτέλεσμα να έχει κοπεί στα δύο ο αυτοκινητόδρομος.

Το σημείο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον καταυλισμό των προσφύγων στον Κατσικά και η απόγνωση που νιώθουν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους οδήγησε σε αυτή την ακτιβίστικη ενέργεια.

Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έχουν σχηματιστεί ουρές από τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, ενώ δεν έλειψαν και οι εκνευρισμοί μεταξύ οδηγών και προσφύγων. Κανείς δε μπορεί να ξέρει την πορεία της διαμαρτυρίας των προσφύγων, όμως το σίγουρο είναι ότι για ακόμη μία φορά κατάφεραν να τραβήξουν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και να αναδείξουν τις πραγματικά ακατάλληλες συνθήκες μέσα στις οποίες καθημερινά διαβιούν.

Επεισόδια μεταξύ Σύριων και Αφγανών στον Κατσικά

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών,ξέσπασαν  λίγη ώρα πριν τις επτά απόψε στον καταυλισμό του Κατσικά. Οι αντιμαχόμενες ομάδες των προσφύγων εκσφενδόνιζαν πέτρες και ξύλα μεταξύ τους και τρια άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών.

Στους δυο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού,ενώ ο τρίτος Αφγανός που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από πατερίτσα(!),μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

http://epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom