Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Βρέθηκε το κλεμμένο μηχανάκι,άφαντα τα "πουλάκια"!!! - Χτενίζουν τα Όρη Τσαμαντά και αισιοδοξούν - Ελπίζουν να μην καταλήξει σε φιάσκο η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Απόψε το βράδυ ίσως γραφτεί ο επίλογος του τριήμερου θρίλερ

Άφαντοι παραμένουν οι Αλβανοί δραπέτες παρά τη γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή της Παραμυθιάς και την ελληνοαλβανική μεθόριο. Την περιοχή χτενίζουν ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ με ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες.

Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο το οποίο θα τους οδηγήσει στα ίχνη τους,πέρα από το κλεμμένο στη Γλυκή μηχανάκι που βρέθηκε το απόγευμα στη Φροσύνη Σουλίου, προβληματίζει τις διωκτικές αρχές.

Οι κακοποιοί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου θα τους προδώσει στους διώκτες τους. Γι' αυτό το λόγο, τις τελευταίες 20 μέρες ζουν σαν αγρίμια στα βουνά και παρόλο που φέρονται να έχουν στην κατοχή τους τηλέφωνα, δεν τα έχουν ανοίξει ούτε μια στιγμή.Τις έρευνες συντονίζουν ο επιθεωρητής Β. Ελλάδας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο επιθεωρητής Ηπείρου, ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης.

Συγκρατημένη αισιοδοξία των στελεχών της ΕΛΑΣ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι δηλώνουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ,μετά και την ευρεία σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα.

Το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων είναι προετοιμασμένο για μία δύσκολη νύχτα!Τα στελέχη της αστυνομίας,εκτιμούν πως οι δύο επικίνδυνοι δραπέτες παραμένουν κρυμμένοι στην περιοχή του Κάτω Ζαλόγγου.Πιστεύουν μάλιστα πως οι Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα,κατά τη διάρκεια της ημέρας βρίσκονταν σε ασφαλές καταφύγιο και είναι σίγουροι ότι τις επόμενες ώρες θα αναζητήσουν τρόπο ώστε να συνεχίσουν την αιματηρή τους πορεία προς τα όρη του Τσαμαντά και τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ήδη έχουν στηθεί ακόμα περισσότερα μπλόκα στην περιοχή του Καλαμά,ενώ δυνάμεις των ΕΚΑΜ παρακολουθούν στενά και το μονοπάτι της Πλακωτής,το οποίο οδηγεί στον Τσαμαντά.

Οι θερμικές κάμερες ήδη σαρώνουν την περιοχή και όλοι περιμένουν την ώρα που οι δραπέτες θα βγουν από το κρησφύγετο τους,για να κινηθούν στα δασωμένα μονοπάτια της περιοχής. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί σε όλους τους αστυνομικούς που επιχειρούν στην περιοχή είναι απολύτως σαφείς: Απέναντί τους,μέσα στο πυκνό σκοτάδι,θα έχουν οπλισμένους και αποφασισμένους για όλα κακοποιούς!

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. χτενίζουν τα Όρη Τσαμαντά

Μόλις 22 χιλιόμετρα μπόρεσαν να δανύσουν με το μηχανάκι που έκλεψαν στη Γλυκή οι Αλβανοί δραπέτες. Γι' αυτό και το εγκατέλειψαν στη Φροσύνη Σουλίου, σε απόσταση 22 μόλις χιλιομέτρων από το σημείο που το έκλεψαν.

Οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας όμως άργησαν να τους πάρουν χαμπάρι και ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τις 5 παρά που εγκατέλειψαν τα ξημερώματα της Παρασκευής το κλεμμένο από τη Φιλιππιάδα Ι.Χ, το βρήκαν στις 6:30 το πρωί, όταν και άρχισαν να τους αναζητούν.

Τους έψαχναν όμως στον κάμπο της Παραμυθιάς και στο όρος Γκορίλα. Φαίνεται πως ο Μάριο Κόλα και η παρέα του, που γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή, εκμεταλευόμενοι το χρόνο πέρασαν από το Σούλι στο μονοπάτι της Πλακωτής (γνωστό πέρασμα παράνομα εισερχομένων μεταναστών) και κατευθύνθηκαν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα από την περιοχή του Τσαμαντά.

Η αποψινή νύχτα θα κρίνει τα πάντα. 
Οι Αλβανοί κακοποιοί βρίσκονται τόσο κοντά στα σύνορα όσο και στην σύλληψή τους από τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προδικάσει το αποτέλεσμα των αποψινών ερευνών.

Τη λύση θα δώσουν οι τέσσερις θερμικές κάμερες, που θα πιάσουν δουλειά αμέσως μόλις πέσει το σκοτάδι. Πριν από λίγη ώρα τελείωσε και η σύσκεψη των στελεχών της ΕΛΑΣ,κατά την διάρκεια της οποίας καταστρώθηκε το σχέδιο δράσης της αστυνομίας, στο αστυνομικό μέγαρο της Ηγουμενίτσας.

Όσο περνούν οι ώρες λιγοστεύουν οι ελπίδες

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αστυνομικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς, μήπως και τελικά καταφέρον να βρουν κάποια ίχνη που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη των Αλβανών δραπετών. Όμως είναι κοινή η διαπίστωση, πως όσο κυλά ο χρόνος η προσπάθειά τους μοιάζει να είναι απέλπιδα.

Όλοι περιμένουν να πέσει το σκοτάδι για να πιάσουν ξανά δουλειά οι τέσσερις υπερσύγχρονες θερμικές κάμερες, μπας και μέσα από το σκανάρισμα της περιοχής, βρουν κάποια άκρη σχετικά με το που μπορεί να κρύβονται ακόμα οι Αλβανοί κακοποιοί.

Αν όμως δεν κρύβονται αλλά την έχουν κοπανήσει για Αλβανία, είναι δεδομένο, πως θα αρχίσει ο καταλογισμός των ευθυνών για το νέο(;) φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησε από τα Τρίκαλα, πέρασε στη Φωκίδα και κατέληξε στην περιοχή της Παραμυθιάς. Αναμένουμε...

Νέο φιάσκο με τον αρχιδολοφόνο Μάριο Κόλα;
Εδώ και 106 ημέρες παραμένει ασύλληπτος!!!


Από τις 22 Μαρτίου όταν και απέδρασαν οι Αλβανοί εγκληματίες από τις Φυλακές Τρικάλων, μέχρι και σήμερα έχουν περάσει συνολικά 106 ημέρες, μέσα στις οποίες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπόρεσαν να τον συλλάβουν.

Αρχικά στη Φθιώτιδα,μετά στη Φωκίδα και την ορεινή Ναυπακτία το απόλυτο φιάσκο, ενώ μόλις άρχισε σιωπηρά η αποδέσμευση της Ο.Π.Κ.Ε. και των υπόλοιπων ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. από τα βουνά και τα λαγκάδια της Δυτικής Στερεάς, οι εγκληματίες βρήκαν την ευκαιρία που περίμεναν και πέρασαν στην Ήπειρο.

Έσπασαν για πλάκα δύο μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. σε Άρτα (κόμβος Super Market Αγγέλη) και Γλυκή Θεσπρωτίας (ακριβώς πριν τη γέφυρα του Αχέροντα).

Ειδικά στο τελευταίο μπλόκο, κινούμενοι με σβηστά τα φώτα του Ι.Χ. που είχαν κλέψει στη Φιλιππιάδα, είδαν έγκαιρα το μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. και σταματώντας το όχημα ακριβώς πριν τη γέφυρα στην οποία τους περίμεναν οι αστυνομικοί, έκλεψαν μια μοτοσυκλέτα και εξαφανίστηκαν, κάτω από τη... "μύτη" της ΕΛ.ΑΣ.

Με το ντεπόζιτο της μηχανής μισογεμάτο μπόρεσαν να απομακρυνθούν τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα. Το τραγικό είναι ότι από τις 5 παρά (ξημερώματα Παρασκευής) που έγιναν όλα αυτά, οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας που βρισκόταν στο μπλόκο της Γλυκής, μόλις λίγα μέτρα από το Ι.Χ. που είχαν παρατήσει οι κακοποιοί, κατάφεραν να το εντοπίσουν 1:30 με 2 ώρες μετά!!!

Από εκεί και μετά χάθηκαν τα ίχνη τους. Δεν ακούσαμε και δεν βρέθηκε τίποτα γι' αυτούς,εκτός από το μηχανάκι. Σαν να άνοιξε η γη και να τους κατάπιε! Ίσως και τα ίχνη στον Ζαλογγίτικο ποταμό να μην ανήκαν σε αυτούς αλλά σε άλλους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες, αφού το τελευταίο τριήμερο στην κυριολεξία "σκουπίστηκαν" από την ευρύτερη περιοχή δεκάδες αν όχι εκατοντάδες ξέμπαρκοι, περιφερόμενοι μετανάστες.

Ο Κόλα και η δολοφονική του συμμορία κατάφεραν να φτάσουν μια ανάσα από τα σύνορα της Αλβανίας και ίσως τελικά να πέτυχαν το στόχο τους να περάσουν στη χώρα τους. Ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο -αν και αρχίζει να φαντάζει πλέον πιθανό- δεν θα είναι τελικά πραγματικότητα.

Τα ερωτήματα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πολλά, όπως και για τους επικεφαλείς των επιχειρήσεων. Δεν ήρθε η ώρα της απόδοσης των ευθυνών, γι' αυτό και δε θα αρχίσουμε να θέτουμε ένα-ένα τα επίμαχα ερωτήματα. Εδώ είμαστε και θα έχουμε όλο το χρόνο να το κάνουμε, αν χρειαστεί. Ας ελπίσουμε πως δεν θα χρειαστεί...

Πληροφορίες και ρεπορτάζ από epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom