Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Σοκ στους φαρμακοποιούς:Ανοικτά όλα τα φαρμακεία και το Σάββατο δια χειρός Καμίνη!

Έντονη αναστάτωση επικρατεί από χθες στους κόλπους των φαρμακοποιών ειδικά της Αθήνας μετά την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και το Σάββατο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ένα ωράριο που επιβάλει να ανοίγουν όλα τα φαρμακεία του κέντρου και το Σάββατο, καταργώντας ταυτόχρονα το μεσημεριανό διάλλειμα τις Τρίτες, τις Πέμπτες και τις Παρασκευές και διευρύνοντας έως το απόγευμα το ωράριο τις Δευτέρες και τις Τετάρτες. Με το που έγινε γνωστή η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Αθηναίων ο φαρμακευτικός σύλλογος της Αθήνας διά του προέδρου του Κώστα Λουράντου εξέφρασε την έντονη αντίθεση του κλάδου σημειώνοντας ότι έτσι δίνεται η χαριστική βολή στους μικρούς φαρμακοποιούς που έχουν έναν υπάλληλο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στην απόφασή του υποστηρίζει ότι είχε τη σύμφωνη γνώμη των φαρμακοποιών γεγονός που διαψεύδεται από το φαρμακευτικό Σύλλογο της Αθήνας.

Ειδικότερα αξιοποιώντας τον νόμο Λοβέρδου περί διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε κατά πλειοψηφία του Δ.Σ. τα φαρμακεία της Αθήνας να είναι ανοιχτά την Δευτέρα και την Τετάρτη από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ., την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και τα Σάββατα από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Κώστας Λουράντος σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Με μία πρωτοφανή απόφασή του ο Δήμος Αθηναίων εναρμονιζόμενος πλήρως με τις «περί απελευθέρωσης ωραρίου» απόψεις του κ.Χατζηδάκη, αποφάσισε ως ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων τις 62 ώρες.
Αν σε αυτές προσθέσουμε εφημερίες και διανυκτερεύσεις καταλαβαίνουμε ότι ο φαρμακοποιός πλέον, θα πρέπει κοιμάται μέσα στο φαρμακείο.

Ο τρόπος άσκησης της επιστήμης του φαρμακοποιού για την φαρμακευτική περίθαλψη του κόσμου, γράφτηκε στα παλιά υποδήματα του Δημάρχου, ο οποίος παρέβλεψε ηθελημένα το γεγονός ότι πάνω από το 60% των φαρμακείων της Αττικής λειτουργούν μόνο με τον φαρμακοποιό χωρίς κανένα βοηθό.
Οι επιπτώσεις από την πρωτοφανή αυτή απόφαση του Δήμου της Αθήνας θα είναι το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων φαρμακείων της γειτονιάς που φαίνεται ότι αυτός είναι ο στόχος του Δημάρχου».

Ο κ.Λουράντος υπογραμμίζει επίσης ότι είναι πλήρως αναληθές ότι ζητήθηκε η άποψη του κλάδου καθώς τονίζει: «στο εισαγωγικό της απόφασης του Δήμου των Αθηνών ότι κατά την συνεδρίαση λήφθηκε υπόψη, η πρόταση φαρμακοποιών της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου των Αθηνών, είναι όχι μόνο αναληθές αλλά και ύποπτο εφόσον ως γνωστόν μία ελάχιστη έστω μειοψηφία κάποιων φαρμακοποιών δεν εκπροσωπεί κανέναν παρά μόνο δικά της συμφέροντα (ίσως και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα που εμείς αγνοούμε αλλά άλλοι, ίσως έχουν υπόψη τους).»

Δεν υπάρχουν σχόλια: