Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Απίστευτο κείμενο μελών της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" για τον Μάριαν Κόλα - Κι ένα δικό μας σχόλιο


ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΩΝ ΣΠΦ ΓΙΑ ΜΑΡΙΑΝ ΚΟΛΑ

MIRUPAFSHIM*

Και τελικά πως κερδίζεται πραγματικά η ελευθερία; το μόνο σίγουρο είναι ότι βρίσκεται έξω από τα κλουβιά της Δημοκρατίας, έξω από τις αποθήκες ανθρώπινων ψυχών, έξω από τη χώρα του «σωφρονισμού», της υποταγής, της απάθειας και των ψυχοφαρμάκων.

Κάθε μέρα μια επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα. Κάθε πρωί, μεσημέρι, βράδυ ακούγεται ο ήχος των κλειδιών. Καταμέτρηση. Πρέπει να είναι σίγουροι ότι εξακολουθείς να βρίσκεσαι εκεί, κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους. Και μονάχα μια βόλτα στο προαύλιο, κοιτάζοντας το γαλάζιο του ουρανού, σε κάνει να αναπολείς το έξω… και αύριο πάλι από την αρχή… Σε μια καθημερινότητα που ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει…

Σε αυτό το περιβάλλον αν είσαι τυχερός, θα γνωρίσεις και ανθρώπους που το τσιμέντο δεν τους έχει φυλακίσει το μυαλό. Σκέφτονται διαρκώς πως θα ρίξουν τους τοίχους, πως θα δραπετεύσουν… Κάπου εκεί στα κολαστήρια των Τρικάλων γνωρίσαμε τον Μαριάν.

Δεν επιθυμούμε να πλέξουμε το εγκώμιο κανενός. Γνωρίζουμε ούτως ή άλλως ότι ο Μαριάν ούτε αναρχικός ήταν, ούτε σύντροφός μας. Γνωρίζουμε όμως επίσης πως είχε ελεύθερη ψυχή, και πως τα μάτια του κοιτούσαν τον ορίζοντα, αναζητώντας διαρκώς την ευκαιρία να αποδράσουν από το νεκρό χωροχρόνο της φυλακής.

Για αυτό θέλαμε να μιλήσουμε. Για τα λιγοστά λόγια που είχαμε ανταλλάξει μαζί του. Για το πώς ήθελε και απαιτούσε την ελευθερία του άνευ όρων. Για τον τρόπο που παθιασμένα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Για την ελευθερία που μάτωσε και έδωσε τελικά τη ζωή του. Για έναν δρόμο που ελάχιστοι επιλέγουν να ακολουθήσουν ως το τέλος. Για όλα όσα εκτιμήσαμε σε εκείνον όταν τον γνωρίσαμε.

Ένα αντίο σε σένα φίλε. Ένα αντίο σε όλους αυτούς που «φύγανε» στην προσπάθεια τους να αποδράσουν από τα κλουβιά της Δημοκρατίας.

Μερικά φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ
που βρέθηκαν μαζί με τον Μάριαν
στις φυλακές Τρικάλων

ΥΓ. Όσο για τις ενέδρες θανάτου και τους θρασύδειλους σύγχρονους κυνηγούς κεφαλών, τα λόγια περιττεύουν. Χαρά μας είναι να πενθείτε πάνω από τα φέρετρα συναδέλφων σας.

*Mirupafshim σημαίνει καλή αντάμωση στα αλβανικά.
============

Σχόλιο Ζείδωρον:Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο indymedia και υπογράφεται από  ''Μερικά φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς'' που βρέθηκαν μαζί με τον Μάριαν Κόλα στη φυλακή των Τρικάλων και τον γνώρισαν!

Στο κείμενο  αυτό τα μέλη των ''Πυρήνων της Φωτιάς'' επιχειρούν κόντρα στην κοινή λογική να ηρωποιήσουν  έναν άνθρωπο που από τα 17 του χρόνια είχε παρτίδες με τον ποινικό κώδικα,εμπλεκόμενος σε ουκ ολίγες εγκληματικές πράξεις,μεταξύ των οποίων ληστείες και φόνοι!

Από που κι ως που μπορεί να χαρακτηρίζεται μαχητής της Ελευθερίας και να προβάλλεται επιπλέον ως παράδειγμα αγωνιστή;

Μην τρελαθούμε ρε παιδιά,στα "κλουβιά της Δημοκρατίας",δεν σε βάζουν χωρίς λόγο και αιτία!Και ο εν λόγω την Ελευθερία του τη στερήθηκε μόνος του,διότι του καθενός η Ελευθερία σταματάει εκεί ακριβώς που αρχίζει του διπλανού του.Δυστυχώς αλλά σ' αυτή τη ζωή δεν υπάρχει "Ελευθερία άνευ όρων" και όροι υπάρχουν και όρια και κανόνες!

Αν τα είχε βάλει με την εξουσία και το κατεστημένο και μεις μαζί σας,πλην όμως οι μάχες που έδωσε ήταν για να φυγοδικήσει και να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεών του,που αν δεχτούμε τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.,πέρα από τις ληστείες βαρύνεται και με φόνους αθώων πολιτών,για τους οποίους παρεμπιπτόντως δεν λέτε κουβέντα.

Επίσης και σεις οι ίδιοι που μιλάτε για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ξεκινάτε με τη φράση "Καλή Αντάμωση".
Που ρε παιδιά;στα θυμαράκια,γι' αυτό "αγωνίζεστε";

Κι ακόμα,η τελευταία σας φράση:"Χαρά μας είναι να πενθείτε πάνω από τα φέρετρα συναδέλφων σας",μόνο μίσος προδίδει για την κοινωνία κι όχι αγάπη στην Ελευθερία.

Τα γράφουμε αυτά τα απλά επειδή το indymedia συμβαίνει να το διαβάζουν και μικρά παιδιά και το συγκεκριμένο παράδειγμα μαχητή της Ελευθερίας είναι πέρα από κάθε λογική!

Σίγουρα δεν βλέπουμε τα πράγματα από την ίδια οπτική γωνία,όμως ο κοινός νους είναι κοινός για όλους κι όποιος βλέπει διαφορετικά αρέσκεται στους παραμορφωτικούς φακούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: