Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Το ξέσπασμα της γυναίκας του Γ. Παπακωνσταντίνου: Πληρώνει αμαρτίες άλλων

«Ήξερε πως δε θα κέρδιζε σε διαγωνισμό δημοφιλίας όταν δεχόταν να γίνει υπουργός Οικονομικών», δηλώνει η σύζυγος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που θεωρεί πως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο άνδρας της «πληρώνει λάθη άλλων».

«Προφανώς ήξερε όταν δέχτηκε να αναλάβει υπουργός Οικονομικών σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία ότι θα πλήρωνε λάθη άλλων και ότι δεν θα κέρδιζε ποτέ στο τέλος σε διαγωνισμό δημοφιλίας. Είμαι σίγουρη, όμως, ότι δεν γνώριζε πόσο μεγάλες θα ήταν οι δυσκολίες και πόσο υψηλό θα ήταν τελικά το τίμημα», λέει σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής η Γιακολίν Βίνκε.


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ. Κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου (κακουργήματα) και παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα).
Όταν άκουσε για την απόφαση της Βουλής να παραπέμψει τον άνδρα της, η Γιακολίν Βίνκε λέει: «...έχω ζήσει την όλη ιστορία από κοντά. Δεδομένου ότι η όλη διαδικασία μέχρι την παραπομπή ήταν τόσο ξεκάθαρα πολιτική, δεν εξεπλάγην. Χάρηκα που η ψηφοφορία στη Βουλή έδειξε ότι πολλοί βουλευτές δεν πείστηκαν από το πόρισμα και την πρόταση της παραπομπής. 
Από εκεί και πέρα, έχω εμπιστοσύνη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και χαίρομαι που είναι στα δικά της χέρια τώρα πλέον η υπόθεση».
Η Γιακολίν Βίνκε - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
Η Γιακολίν Βίνκε - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ


Η γνωριμία στο Λονδίνο


Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν εκείνος σπούδαζε οικονομικά στο Λονδίνο. 
Αποφοιτώντας εργάστηκαν και οι δύο, επί δεκαετία, στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Πριν από 15 χρόνια μετακόμισαν στην Αθήνα μαζί με τα δύο παιδιά τους, τον Νικόλα και τον Στέφανο.

Παρά τις εξελίξεις, παρά τις δηλώσεις του ίδιου του πρώην υπουργού πως δε μπορεί να βγει από το σπίτι του, η γυναίκα του δεν μετανιώνει για την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και εκείνος να εμπλακεί με την πολιτική. 
Η Γιακολίν Βίνκε κατάγεται από την Ολλανδία. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος. Αλλά τα παράτησε και στράφηκε στη συγγραφή ταξιδιωτικών βιβλίων. Πρόσφατα εξέδωσε ταξιδιωτικό οδηγό για 222 μικρά ξενοδοχεία της Ελλάδας.
Δεν μετάνιωσα γι' αυτήν την επιλογή, λέει. «Αγαπώ τη χώρα αυτή και ελπίζω να μη χρειαστεί να φύγουμε ποτέ. Ξέρετε, αγαπώ την Ελλάδα με όλη μου την καρδιά, όπως ακριβώς είναι. Φυσικά υπάρχουν πράγματα που πληγώνουν, νομίζω τα ξέρουμε όλοι μας. Αλλά η εμπειρία μου είναι ότι όπου και να πάω στην Ελλάδα, με συγκινούν η ζεστασιά των ανθρώπων και η δραματική ομορφιά του μέρους».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περιμένοντας να ακούσει την παραπομπή του από τη Βουλή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περιμένοντας να ακούσει την παραπομπή του από τη Βουλή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Οι κλειστές πόρτες


Ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας δεν έχει κρύψει πως βρίσκεται εκτός πολιτικής, σε πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση από όταν μπήκε. Δουλειά στην Ελλάδα δεν μπορεί να βρει και οι πόρτες των μεγάλων διεθνών οργανισμών είναι κλειστές μέχρι να ξεκαθαρίσει η δικαστική περιπέτεια, γράφει το Έθνος. 
Η Γιακολίν Βίνκε είναι απόφοιτη του London School of Economics. Γνωρίστηκε με τον Γ. Παπακωνσταντίνου στο Λονδίνο και επέστρεψαν στην Αθήνα πριν από 15 χρόνια. Έχουν δυο παιδιά, τον Νικόλα και τον Στέφανο.
Η ίδια η σύζυγός του λέει στην εφημερίδα πως αναπόφευκτα, το τελευταίο διάστημα φάνηκαν οι φίλοι. «Πάντα γνωρίζαμε ποιοι ήταν και παραμένουν πραγματικοί μας φίλοι. Πολλές φιλίες έγιναν πιο δυνατές αυτήν την περίοδο. Δεν πιστεύω να υπάρχει ούτε ένας ανάμεσα σε όσους γνωρίζουν τον Γιώργο προσωπικά, ή σε αυτούς που δούλεψαν μαζί του, που να αμφέβαλε ποτέ για την ακεραιότητά του».
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom