Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Ο άνθρωπος που εγκαινιάζει ιδιωτικά ΙΕΚ έκλεισε σήμερα 118 σχολεία για να εξοικονομήσει 76.000 ευρώ!!!!! - Δείτε τη λίστα με τα σχολεία που καταργούν οι "σωτήρες"

Μιλάμε για πολιτική μπακαλοδεύτερου ή εγκληματική σκοπιμότητα;
Οι 76.000 ευρώ που θα γλιτώσει το κράτος φέτος,ακόμα και οι 228.000 που υπολογίζουν να εξοικονομήσουν το 2014 είναι μια τρίχα από την χοντροκεφαλή τους και το ξέρουν.
Τότε γιατί το κάνουν;
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να συμβάλουν στον αφελληνισμό των παιδιών μας και να τα κρατήσουν αμόρφωτα για να μπορούν να επιπλέουν ως δραγουμάνοι οι δικοί τους φελλοί.-
Ζείδωρον


Κλειστές πόρτες στα σχολεία θα βρουν τον Σεπτέμβριο χιλιάδες μαθητές αφού υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Παιδείας K. Αρβανιτόπουλο,που πρόσφατα εγκαινίασε το ιδιωτικό ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά (εκλογική του περιφέρεια κατά σύμπτωση!!!), η απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια.
Καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά

Ειδικότερα, από τον Σεπτέμβριο καταργούνται 31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία ανά περιφερειακή διεύθυνση και συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.Στον αντίποδα ιδρύονται τρία δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία!!!


Τα δημοτικά σχολεία που καταργούνται είναι επτά στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, από τρία στο νομό Ροδόπης και στο νομό Ευρυτανίας, από δύο στην Δ' Αθήνας και στους νομούς Ημαθίας και Λακωνίας, και από ένα στην Α' Αθήνας, στη Β' Θεσσαλονίκης και στους νομούς Ξάνθης, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Καρδίτσας, Πέλλας, Σερρών, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. 

Επίσης υποβιβάζονται 5 νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία. Προάγονται 2 δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται στα κτίρια. Αφού ολοκληρωθούς οι εργασίες κατασκευής τότε θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών.

Τα τρία δημοτικά σχολεία ιδρύονται στην Κηφισιά, στην Ηγουμενίτσα και στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων. Από ένα νηπιαγωγείο θα αποκτήσουν η Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και ο Άλιμος Αττικής. 
Θα εξοικονομηθούν 76.000 ευρώ το 2013 και 228.000 ευρώ το 2014

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις αυτές θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 δεδομένου ότι οι αλλαγές γίνονται στα μέσα του οικονομικού έτους, ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 καταργήθηκαν περίπου 800 σχολικές μονάδες και το 2012 120 σχολεία. 

Εδώ τη λίστα με τα σχολεία που καταργούνται - συγχωνεύονται

Δεν υπάρχουν σχόλια: