Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ρε συ Αλέξη,αντί να "σκοτώσεις" τ' άλογα γιατί δεν ζητάς την καθιέρωση της απλής αναλογικής; (βίντεο)

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα για τη διάλυση των συνιστωσών που  απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ!Ανεξάρτητα από την απήχηση του καθενός στο εκλογικό σώμα δεν παύουν να είναι "τα άλογα που έφεραν την άμαξα εδώ που βρίσκεται",όπως πολύ εύστοχα είπε ο Μανώλης Γλέζος.

Αντί λοιπόν να κυνηγάς τις 50 επιπλέον έδρες που χαρίζει ο κατά γενική παραδοχή νόμος έκτρωμα του Παυλόπουλου γιατί δεν ξεκινάς μια καμπάνια για την απλή αναλογική;
Αντί δηλαδή να "σκοτώσεις" τ' άλογα γιατί δεν ζητάς την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως μόνιμο και δίκαιο εκλογικό σύστημα;

Ετσι κι αλλιώς το 40,4% της αυτοδυναμίας είναι πια όνειρο απατηλό για όλους σας.
Αρα πολύ εύκολα μπορεί να βρεθούν τα 2/3 της Βουλής που να δεχτούν επιτέλους την απλή αναλογική και να υπάρχει πραγματική εκπροσώπηση στη Βουλή χωρίς μπόνους εδρών!
Ζείδωρον


- Δεν αποκλείεται κανένας είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
- Με στενοχώρησε η ομιλία του Μανώλη Γλέζου, αλλά δεν κράτησα κακία
- Αμετακίνητος στη διάλυση των συνιστωσών: από Δευτέρα, όλα τα σφυριά πρέπει να χτυπούν το ίδιο σημείο

- Κήρυξε... ανένδοτο μέχρι να πέσει η κυβέρνηση
- Μανώλης Γλέζος: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαλύεται

Με μια ομιλία που είχε πολλές στιγμές συγκινησιακά φορτισμένες και με προσωπική αναφορά στον Μανώλη Γλέζο, ο Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της διάλυσης των συνιστωσών.



«Δε με εξέπληξε ο πυρήνας των όσων είπε ο Μανώλης Γλέζος, ίσως οι υψηλοί του τόνοι» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: δεν του κράτησα καμία κακία, αλλά με στενοχώρησε. Στους ανθρώπους που αγαπάς, δεν κρατάς κακία, μόνο στενοχωρείσαι».

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στη διάλυση των συνιστωσών θέτοντας το... δίλημμα: ή ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ή χαιρετίσματα.

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους ΚΚΕ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Για άλλη μια φορά, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ευρύτερης κεντροαριστεράς, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους «αριστερούς σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, σε όλους τους πατριώτες και τους δημοκράτες, σε όσους ανήκαν σε μια παράταξη και προδόθηκαν και τώρα εδώ βρίσκουν τις αξίες και τα οράματα τους, στους διανοούμενους και ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες λέγοντας πως «ζητάμε συμπόρευση για να αλλάξει πορεία η χώρα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «απέναντι μας είναι ένας αντίπαλος που θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων γιατί θα χάσει τα πάντα, διαπλοκή, προνόμια και πρόσβαση στην εξουσία» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο προσκήνιο όχι ως δύναμη εναλλαγής, αλλά ως δύναμη τεράστιων αλλαγών και ανατροπών.

Στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, θα ισχύει η αρχή «ένα μέλος, μια ψήφος, όχι προνόμια, όχι αποκλεισμοί» και θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom