Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Σε διαθεσιμότητα από σήμερα 2.000 εκπαιδευτικοί


Το καθεστώς της διαθεσιμότητας τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα Δευτέρα 22/7 από τη κυβέρνηση και αφορά σε πρώτη φάση 2.000 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από... τα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Επαγγελματικές Σχολές. 

Από την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων, χάνονται πολλές οργανικές θέσεις.
Οι περισσότερες (388) αφορούν την ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 335 και οι ειδικότητες Αισθητικής (211), κομμωτικής  (88), γιατρών (156) και ιατρικών εργαστηρίων (144).

Με την κατάργηση των παρεχόμενων Ειδικοτήτων Επαγγελμάτων καταργούνται 50 κλάδοι ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και αντίστοιχα τίθενται σε διαθεσιμότητα το σύνολο των 296 καθηγητών (βοηθών εργαστηρίων) αποφοίτων Δ.Ε., 218 από το σύνολο των 844 καθηγητών αποφοίτων Τ.Ε. (εργαστηριακών ειδικοτήτων υπηρεσιών) και 1.968 από το σύνολο των 9.420 καθηγητών Π.Ε.

Ειδικότερα, οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, αλλάζει η διαδικασία για τον...καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Σε δεύτερο επίπεδο προωθείται να μεταταχθούν - συνολικά 4.933 καθηγητές - υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών. 

Επίσης άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.


Να σημειωθεί πως όταν γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μεταταχθούν θα καταθέσουν αιτήσεις. Άμεσα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης με βάση τα εξής κριτήρια: συνολική προϋπηρεσία, οικογενειακοί λόγοι, συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν και κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom