Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ …ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΥΡΩ...


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ... ΣΕ ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ …ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη την πήραν τα μαύρα κοράκια της «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»…

Συμπολίτης μας που έχει αγοράσει αυτοκίνητο με χρηματοδότηση από την «ΕΜΠΟΡΙΚΗ» τράπεζα, καταβάλει κανονικά στο ευαγές ίδρυμα τις τρέχουσες οφειλές του για την αποπληρωμή του δανείου του.

Κατά τη διάρκεια αυτής της «εμπορικής» συνεργασίας ετών, έχουν υπάρξει και κάποιες ολιγοήμερες καθυστερήσεις ως προς την ακριβή ημερομηνία καταβολής της τρέχουσας οφειλής από τον δανειολήπτη (σε συνάρτηση πάντα με την ημέρα καταβολής των επαγγελματικών του αμοιβών) αλλά πάντως οι δόσεις εξοφλούνται κανονικά και μάλιστα με την καταβολή «στρογγυλού ποσού» που υπερβαίνει κατά τι το ακριβές ποσόν της τρέχουσας δόσης.

Απόδειξη αυτού είναι η παρακάτω «επιστολή» της τράπεζας με ημερομηνία έκδοσης 30/8/2011 με την οποία του γνωστοποιεί ότι...
στις30/8/2011 η ληξιπρόθεσμη οφειλή του αγγίζει το εξωφρενικό ποσόν των 20,29 (ολόκληρων) ευρώ (το οποίο δε συνιστά ακέραια οφειλή αλλά υπόλοιπο από αυθαίρετη προηγούμενη χρέωση). (ημέρες καθυστέρησης 23 που σημαίνει ότι δεν είχε εμφανιστεί ακόμη η επόμενη μηνιαία οφειλή για να εξοφληθεί συνολικά το ληξιπρόθεσμο)



Στις 6/9/2011 είναι η ημερομηνία κατά την οποία ο πελάτης πρέπει να καταβάλει στην τράπεζα την επόμενη δόση της τάξης των 380 ευρώ περίπου.

Έτσι στις 11/9/2011 η «ΕΜΠΟΡΙΚΗ» με νέα της επιστολή γνωστοποιεί στον πελάτη της ότι η ληξιπρόθεσμη οφειλή του είναι 399,91 ευρώ. (εδώ οι μέρες καθυστέρησης εμφανίζονται να είναι 35 διότι υπολογίζονται και οι 23 ημέρες των 20,29 ευρώ, ενώ στην ουσία η καθυστέρηση είναι 12 ημέρες)


Σημειώνεται ότι ακόμη και αν η οφειλή είχε καταβληθεί κανονικά στο ταχυδρομείο στις 6/9/2011, οι κρατούντες της τράπεζας δε θα είχαν προλάβει καν να ενημερωθούν ότι το ποσόν είχε ήδη εξοφληθεί όταν συνέτασσαν την εν λόγω επιστολή δηλαδή στις 11/9/2011.

Ο δανειολήπτης ωστόσο - με την «απαράδεκτη» καθυστέρηση των 17 ημερών - καταβάλει στην τράπεζα το ποσόν των 400 ευρώ, όπως προκύπτει από την απόδειξη του ταχυδρομείου, και έτσι η οφειλή του είναι και πάλι μηδενική απέναντι στο ευαγές ίδρυμα.

Καιροφυλακτούσε όμως ο «υπηρέτης του νόμου» δηλαδή η δικηγορική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η τράπεζα, ο οποίος φροντίζει στις 20/9/2011δηλαδή 14 ημέρες μετά την προβλεπόμενη ημέρα καταβολής της δόσης, να «συντάξει» δια της μεθόδου της ανατύπωσης, επιστολή καταγγελίας της σύμβασης και να απαιτήσει την κατάσχεση του αυτοκινήτου, η οποία επιστολή πετάχτηκε από courier στο γραμματοκιβώτιο του δανειολήπτη την 1/10/2011 δηλαδή έντεκα ημέρες μετά την αναπαραγωγή της και επτά ημέρες μετά την πλήρη εξόφληση της τρέχουσας οφειλής


Και όλα αυτά χωρίς να μπει καν στον κόπο ο «λειτουργός» του νόμου να επικοινωνήσει με τον δανειολήπτη προκειμένου να μάθει τι συνέβη ή να του υπενθυμίσει έστω ότι έχει καθυστερήσει να καταβάλει την τρέχουσα οφειλή.

Γιατί συμβαίνει αυτό το πρωτοφανές πλιάτσικο της στυγνής απανθρωπιάς ατη ζωή μας???

Η απάντηση βρίσκεται στην ίδια την επιστολή της δικηγορικής εταιρείας:

Η ληξιπρόθεσμη τρέχουσα οφειλή που εμφανίζει το ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας είναι 399,91 ευρώ.
Η ληξιπρόθεσμη τρέχουσα οφειλή που εμφανίζει ο «λειτουργός του νόμου» είναι 479,91 ευρώ.

Η διαφορά στα ποσά ανάμεσα στο ευαγές ίδρυμα και στο «λειτουργό του νόμου» είναι 80 ευρώ.

Και αυτή η διαφορά αφορά - όπως το αναγράφει άλλωστε - την «αμοιβή του συντάξαντος την παρούσα πληρεξουσίου δικηγόρου».


Ογδόντα ευρώ λοιπόν για την ανατύπωση μιας προκάτ επιστολής…
Ογδόντα ευρώ η διαταγή εκτέλεσης ενός ακόμη συμπολίτη μας…

Ογδόντα ολόκληρα ευρώ αποτιμούν αυτοί οι κύριοι τη ζωή μας…

Τώρα ξέρετε… 

Η επόμενη αυτοκτονία συμπολίτη μας θα είναι γιατί κάποιοι δε δίστασαν να τον σπρώξουν στην απόγνωση για να βάλουν στην τσέπη τους ογδόντα ματωμένα και βρώμικα ευρώ. 

Και όλα αυτά με την ανοχή των ευαγών ιδρυμάτων και ενδεχομένως και των δικηγορικών συλλόγων που ανέχονται στις τάξεις τους κάποιους τέτοιους «λειτουργούς» του νομικού μας πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom