Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Δημόσια δήλωση συμμετεχόντων στην ανοικτή συνέλευση κατοίκων Ζωγράφου με αφορμή τα δραματικά γεγονότα της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη


Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο βρεθήκαμε μαζί με άλλους συμπολίτες μας στην ανοικτή συνέλευση κατοίκων Ζωγράφου, που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του κινήματος των αγανακτισμένων.

Τα δραματικά γεγονότα της 48ωρης απεργιακής συγκέντρωσης της 19/20 Οκτώβρη μας αναγκάζουν να δηλώσουμε δημόσια ότι πλέον δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε στην ίδια συλογικότητα, με όσους αρνούνται με τον ποιο ξεκάθαρο τρόπο να καταδικάσουν την δολοφονική επίθεση στην απεργιακή συγκέντρωση.

Η επίθεση ομάδων σε απεργούς και ο τραυματισμός αυτών, πρέπει να καταδικαστούν και οι αυτουργοί τους να απομονωθούν από το σύνολο του κινήματος. Τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν ανήκουν στο κίνημα αλλά ούτε πρέπει να γίνονται ανεκτές, από αυτό.

Όσο στενάχωρο κι αν είναι να αφήνεις κάτι που έχεις συμβάλει στην δημιουργία του, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι να επωάζεις το αυγό του φιδιού.

Θεωρούμε ότι το δεν πρόκειται για μία διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και τους αναρχικούς, είτε ανάμεσα αυτονομία και την αριστερά. Πρόκειται για ευθείες επιθέσεις στο λαϊκό κίνημα και σαν τέτοιες τις αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς το επιβεβαιώνουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν την Τετάρτη με την επίθεση και τον τραυματισμό αδιόριστων εκπαιδευτικών σε μπλοκ σωματείου που δεν συμμετείχε στο ΠΑΜΕ.

Η ιδιοκτησιακή λογική του κινήματος πέρα από ότι δεν προέρχεται μόνο από την πολιτική του ΚΚΕ αλλά και από τον χώρο της αναρχίας δεν αποτελεί καμία απολύτως δικαιολογία και δεν συμψηφίζεται με δολοφονικές πρακτικές.

Όποιος δεν ξεκόβει σε κάθε επίπεδο με αυτές τις «απολιτικές» ομάδες τυφλής βίας, τις εγκολπώνει και τους αφήνει το περιθώριο να αναπαράγονται. Κλείνει τα μάτια του σε όσα έχουν γίνει από την δολοφονία των ανθρώπων στην marfin και μετά.Ο κύκλος κανιβαλισμού δεν τελείωσε την Πέμπτη, ήδη μια σειρά εμπρησμών σε γραφεία του ΚΚΕ δείχνει ότι αναζητάτε και άλλος νεκρός.

Αυτές οι πρακτικές επί της ουσίας είναι το εργαλείο για την κυβερνητική πολιτική που μαζί με την αστυνομική καταστολή συντέλεσαν στην δολοφονία του αγωνιστή εργάτη Δημήτρη Κοτζαρίδη ανεξάρτητα από την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατό του.

Ματίνα Μπαλαμπέκου

Διονύσης Τζανετάτος

Γιώργος Πλουμπίδης

Βαγγελιώ Ιντζεγιάννη
http://zografoubloging.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom