Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη ματαίωση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη σημερινή ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη συμπρωτεύουσα.Αορίστως κι ανωνύμως ρίχνει ευθύνες σε πολιτικό κόμμα που δεν κατονομάζει και σε αθλητικές και εθνικιστικές ομάδες,που επίσης δεν κατονομάζει.Αθελά τους όμως παραδέχονται πως χιλιάδες λαού (μεταξύ τους και ηλικιωμένοι) ακολούθησαν τους πρώτους!Η ίδια δε η Αστυνομία  δεν έκανε καμία επιχείρηση "για να μην αμαυρώσει τις ιστορικές εθνικές επετειακές εκδηλώσεις και για να μην προκαλέσει σωματικές βλάβες, ιδίως σε ευάλωτες και ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες" (καλοσύνη τους!!!!).

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 28-10-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την 11.00΄ ώρα σήμερα (28-10-2011), στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης, είχε προγραμματιστεί παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τιμώμενο πρόσωπο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Πριν την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, οργανωμένες ομάδες ατόμων, που πρόσκεινται η μία σε πολιτικό κόμμα και οι λοιπές σε κοινωνικούς, αθλητικούς και εθνικιστικούς χώρους, είχαν συγκεντρωθεί ανάμεσα στο πλήθος των θεατών της παρέλασης. Στα σημεία αυτά είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, καθώς και αστυνομικές δυνάμεις λήψης των απαραίτητων μέτρων ευταξίας.

Αμέσως μετά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οργανωμένες αυτές ομάδες ατόμων, λειτουργώντας αιφνιδιαστικά, απέρριψαν βίαια τα κιγκλιδώματα, απώθησαν τις αστυνομικές δυνάμεις και μετακινήθηκαν στο οδόστρωμα.

Ταυτόχρονα, στο οδόστρωμα μετακινηθήκαν και αρκετές χιλιάδες λαού, ακολουθώντας τις προσκλήσεις και προτροπές τους να καταλάβουν το χώρο, που θα πραγματοποιούταν η παρέλαση των τμημάτων.

Οποιαδήποτε αστυνομική επιχείρηση στην προκειμένη περίπτωση θα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης σωματικών βλαβών, ιδίως σε ευάλωτες και ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες προσώπων, αλλά και θα αμαύρωνε τις ιστορικές εθνικές επετειακές εκδηλώσεις.

Οι χώροι τέτοιων εκδηλώσεων, όπου τιμώνται εθνικοί αγώνες και οι πεσόντες στο καθήκον, δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο αστυνομικής επιχείρησης αποκατάστασης τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: