Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Ατυχίες με το Γιωργάκη και τον Αντωνάκη


Ατυχίες, πολλές ατυχίες για την Ελλαδίτσα μας. Ατυχίες η μια πάνω στην άλλη. Όλα άρχισαν πριν από αρκετά χρόνια, τότε που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα στην Ελλάδα. Τότε που οι Έλληνες εγκατέλειψαν την παραγωγή κι έδειξαν τρομερές επιδόσεις στην κατανάλωση. Βοήθησαν πολύ σε αυτό οι πολιτικοί της Ελλάδας με το πελατειακό σύστημα που ανέθρεψν όλο το χρονικό διάστημα. Κατάφεραν να αποσπάσουν ευρωπαϊκά πακέτα βοήθειας, που από επενδυτικά έγιναν καταναλωτικά. 

Εξαγόρασαν κάθε ελληνική προβληματική επιχείρηση, την έκαναν κρατική τη χάρισαν στους "δικούς τους" κι εκείνοι με τη σειρά τους τις μετέφεραν στις φτωχές γειτονικές χώρες. Η σχετική νομοθεσία ήταν δουλειά των πολιτικών. Γέμισε η Ελλάδα καφετέριες, καφενεία, ταβέρνες, πολυτελή αυτοκίνητα και άλλου είδους πολυτελή προϊόντα. Ακόμα και κάθε γωνιά της υπαίθρου γέμισε παράνομες πολυτελείς αυθαίρετες κατοικίες. Όλα αυτά με τον αλόγιστο κρατικό δανεισμό και με τον ιδρώτα της παραλίας. Ήρθε και το ισχυρό ευρώ. Οι τριακόσιες σαράντα τόσες δραγμές έγιναν μία, ένα νόμισμα που δεν ήξερε κανείς την πραγματική του αξία. Έτσι ένα μπουκαλάκι νερό των 10 δραχμών έφτασε τα 170 τόσα. Τα ήξεραν όλα αυτά οι Έλληνες, αλλά δεν ήθελαν  να το πιστέψουν. Η εύκολη ζωή είναι και ξεκούραστη.  


Μετά ήρθαν και οι Ολυμπιακοί! Κανείς δεν ξέρει να μας πει πόσα στοίχισαν και μέχρι πότε θα πληρώνουμε να ξεπληρώσουμε την κ. Αγγελοπούλου και τους άλλους αχαΐρευτους. ΄Ηρθε και ο Καραμανλής. Δεν κατάλαβε και πολλά πράγματα, γιατί η νομενκλατούρα του φρόντισε όχι μόνο να αποπληρώσει τα παλούκια του Σημίτη, αλλά να παλουκώσει τις επόμενες γενιές μέχρι θανάτου. Ξέφυγε το έλλειμμα, αποσδιόριστο ακόμα το χρέος. Η εικονική πραγματικότητα ξεγέλασε και το Γιώργο Παπανδρέου, που νόμισε ότι το παιχνίδι με το MONOPOLI δεν τελειώνει ποτέ και ότι τα λεφτά υπάρχουν σε αυτή τη γη που λέγεται Ελλάδα.  


Δυστυχώς αυτές τις ελληνικές ατυχίες ακολούθησαν και οι διεθνείς συγκυρίες. Καγκελάριος στη Γερμανία η Μέρκελ με πολύ  χαμηλής εμβέλειας συνεργάτες. Το ίδιο και στη Γαλλία. Σαρκοζί κάτω από πίεση. Κι ομως αυτές οι δυο πολύ μικρές προσωπικότητες για τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια δεδομένα παίζουν στα χέρια τους την "Ευρωπαϊκή Ένωση"  και κάνουν άστοχες κινήσεις που στοίχισαν και θα στοιχίσουν πολλά ακόμη στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Κατάφεραν, επιπλέον, να ερεθίσουν τον Κάμερον και να βγάλουν από τα ρούχα του τον Μπερλουσκόνι. Έμαθαν να κουρεύουν στου κασιδιάρη το κεφάλι. Και το κεφάλι αυτό δεν ήταν κανενός άλλου από του Έλληνα. Ατυχίες φίλοι μου, ατυχίες πολλές για τους Έλληνες με το Γιωργάκη και τον Αντωνάκη! 
kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια: