Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία - Απόδραση και στάση στη φυλακή της Βαν


Ωρα με την ώρα αυξάνει ο αριθμός των νεκρών ενώ οι διασώστες συνεχίζουν ασταμάτητα τις προσπάθειες απεγκλωβισμού επιζώντων στα συντρίμμια!
Παράλληλα  στην πληγείσα πόλη Βαν απέδρασαν και στασίασαν κρατούμενοι της φυλακής.

Σε 432 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί και σε 1.352 οι τραυματίες από τον σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών που έπληξε την Κυριακή τη Βαν, στη νοτιοανατολική Τουρκία στα σύνορα με το Ιράν, σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Επίσημη Διεύθυνση Εκτάκτων Καταστάσεων (Afad).


Σύμφωνα με προηγούμενο επίσημο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονταν σε 370 και οι τραυματίες σε 1.300. Όπως ανακοίνωσε η Afad, 2.262 κτίρια κατέρρευσαν στην πληγείσα από το σεισμό ζώνη, κυρίως στις πόλεις Έρτζις και Βαν, που είναι η πρωτεύουσα της περιοχής, στις οποίες η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Οι διασώστες στις δύο πόλεις Έρτζις και Βαν, εξακολουθούν να αγωνίζονται για να βγάλουν τους  παγιδευμένους ανθρώπους μέσα από τα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν.Ένας διασώστης βγήκε αγκαλιά με ένα μωρό μόλις 14 ημερών,που κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μέσα στα συντρίμμια κοντά δύο 24ωρα,ενώ λίγο μετά ανασύρθηκε ζωντανή και η νεαρή μητέρα του!

Αποδράσεις και στάση στη φυλακή της Βαν
Τόσο από τον κύριο σεισμό όσο και από τους μετασεισμούς υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στη φυλακή που βρίσκεται  στην περιοχή της πόλης Βαν.
Συγκεκριμένα περίπου 200 κρατούμενοι δραπέτευσαν από τη φυλακή την Κυριακή την ώρα που η περιοχή συγκλονίστηκε από το μεγάλο σεισμό.
Σήμερα (Τρίτη 25/10) οι κρατούμενοι στασίασαν διαμαρτυρόμενοι επειδή κρατούνται στα κελιά τους παρά τους ισχυρούς  μετασεισμούς που σημειώνονται, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Οι τρόφιμοι της φυλακής άναψαν φωτιές και επιτέθηκαν στους φύλακες με μαχαίρια και ψαλίδια.Αρκετοί φρουροί τραυματίστηκαν ενώ δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στην φυλακή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom