Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

O Παπακωνσταντίνου διαψεύδει ότι "έφαγε" τα χρήματα των πυρόπληκτων


Μεταξύ του υπουργού περιβάλλοντος και του εκδότη-δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη πρέπει να υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος.Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι ο κύριος υπουργός θίχτηκε για ακόμα μια φορά από δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και μάλιστα για ένα θέμα που σέρνεται επί μέρες στο διαδίκτυο.Κι άλλη μια απορία μας:αφού η είδηση είναι ψευδής και συκοφαντική γιατί δεν καταφεύγετε στη δικαιοσύνη κύριε Παπακωνσταντίνου παρά επιφυλάσσεστε;

Διαβάστε τη σκληρή ανακοίνωση που αναρτήθηκε νωρίτερα στη σελίδα του κυρίου Παπακωνσταντίνου:
Ανακοίνωση σχετικά με ένα ακόμα συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»
Δημοσιεύτηκε την Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, 2011


Για μία ακόμα φορά, η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” διασπείρει ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις, συνεχίζοντας την προσπάθειά της να παραποιεί την αλήθεια. Η εμμονή της εφημερίδας και του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη με τον Υπουργό ΠΕΚΑ είναι προφανής και οι λόγοι αυτής της εμμονής έχουν γίνει πλέον απολύτως κατανοητοί σε όλους.

Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρεται στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ), φτάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιήσει τον απολύτως παραπλανητικό και συκοφαντικό τίτλο «Πώς ο Παπακωνσταντίνου «έφαγε» τα χρήματα από τους πυρόπληκτους» για τον οποίο ο Υπουργός ΠΕΚΑ επιφυλάσσεται για τα δικαιώματά του σύμφωνα με τον νόμο.

Είναι προφανές πως η εφημερίδα δεν ενδιαφέρεται για την πραγματικότητα. Και αυτό γιατί αν έπραττε το αυτονόητο, ως όφειλε, να ρωτήσει τι ισχύει, θα διαπίστωνε ότι:

- Τα χρήματα του ΕΤΑΕΑ υπάρχουν σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου και τοκίζονται,

- Δεν δύνανται να διατεθούν παρά μόνο για τον σκοπό που δόθηκαν από τους δωρητές. Το Νομικό Πρόσωπο ΕΤΑΕΑ καταργήθηκε με τον Νόμο 3895/2010 «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα» και ο σχετικός Νόμος προβλέπει ότι «το σύνολο των εισφορών του Ταμείου που καταργήθηκε και τα πάσης φύσεως ταμειακά του υπόλοιπα περιέρχονται στην αρμοδιότητα του Υπουργού Οικονομικών και διατίθενται για την υλοποίηση του σκοπού των εισφορών ή δωρεών που αυτές έχουν δοθεί ή θα δοθούν».

- Τα ποσά των χρημάτων που εκταμιεύονται για την πληρωμή των εγκεκριμένων προγραμμάτων, εντάσσονταν και εντάσσονται με Υπουργική Απόφαση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, παρόλο που πρόκειται για χρήματα ιδιωτών και όχι κρατικά, με τη λογική της ένταξής τους στον περιφερειακό προγραμματισμό των έργων αλλά και για να αποφευχθεί η πολλαπλή χρηματοδότησή τους από άλλες πηγές χρηματοδότησης

- Με Απόφαση που εκδόθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εξαιρέθηκαν ρητά από τις περικοπές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τα χρήματα του ΕΤΑΕΑ.

- Επομένως, δεν υπάρχει πλέον κανένα τεχνικό εμπόδιο για την εκταμίευση χρημάτων για την πληρωμή των έργων που ήδη έχουν εγκριθεί από το πρώην Δ.Σ. του ΕΤΑΕΑ.

Με δύο λόγια, η διαδικασία εκταμίευσής τους και απόδοσής τους στους ωφελούμενους υφίσταται, παρά την προσπάθεια κάποιων να παραπλανήσουν τους πολίτες, κάνοντας το άσπρο μαύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom