Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Κατεβείτε απο το γομάρι θα το αφαλοκόψετε !


 Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ξέρετε τι φοβάται πιο πολύ σήμερα ο Έλληνας; Τη  Λερναία Ύδρα! Το μυθικό φίδι με τα πολλά κεφάλια!  Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, εφορία, εφεδρεία, έκτακτη εισφορά, φορολογία!  Ο πολίτης προσπαθεί να βρει ένα ρυθμό ζωής  κανονικό, να ξεχάσει για λίγο την καθημερινότητα, και την οικτρή κατάσταση που ήρθε η χώρα, αλλά μάταια! 
Από παντού κακές ειδήσεις! Καλά, έτσι και κάνεις  και  ανοίξεις τηλεόραση και πέσεις σε δελτίο ειδήσεων, δεν απέχει πολύ από την ανακοίνωση του 1941 όταν μπαίνανε οι Γερμανοί στην Αθήνα, ή όταν κατέρρεε το μέτωπο στη Μικρά Ασία και κάηκε  η Σμύρνη … 
Φυσικά και δεν υπάρχουν καλά νέα να μεταδώσουν οι μαρκουτσοφόροι παρουσιαστές, αλλά, έλα που τους έχει μείνει και εκείνο το πολεμικό  ύφος, που όταν μαθαίνουν για  ένα π.χ. αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κάνουν λες και έγινε η μάχη των  Θερμοπύλων! 
Αλλά όπως και να έχει το πράγμα δεν υποφέρονται! Όλος αυτός ο βομβαρδισμός απαισιοδοξίας δεν μας βοηθά σε τίποτε! Και δεν ξέρω και πόσο αθώος είναι! Μήπως με το πρόσχημα της κόλασης, καλά είναι να αποδεχτούμε να μας πετάξουν στο υπόγειο με ένα ξεροκόμματο; Δεν ξέρω! 
Ο  Έλληνας αντιστέκεται όσο μπορεί, προσαρμόζεται κάθε μέρα και πιο πολύ στην νέα κατάσταση, την νοιώθει, την πολεμάει, αλλά δεν μπορεί βρε αδερφέ να την έχει και κάθε μέρα μπροστά του την κρίση και να του επαναλαμβάνεται κάθε τρεις και λίγο από τα κανάλια…  Μέση  οδός δεν υπάρχει! ΄Η θα βλέπεις  τηλεοπτικές αδερφές να συζητάνε για φουστάνια και βρακιά, ή θα βλέπεις την Όλγα και θα τρέμεις με τις ειδήσεις της, την έκφραση της και τη φυσιογνωμία της! 
Βρε βγάλτε τη από τη μπρίζα και βρείτε την υγειά σας! Διαβάστε καμιά εφημερίδα, λιγάκι ιντερνετ και ραδιόφωνο και πάτε να βρείτε τους φίλους σας να μιλήσετε να ξεδώσετε!  Αυτήν την πλύση εγκεφάλου,να βλέπω όλη μέρα τη Μέρκελ ή τον  Βενιζέλο, και στο διάλλειμα τον Πάγκαλο ή τον Αντώνη Σαμαρά  δεν την  αντέχω με τίποτε!   
Κάποτε όταν  έβλεπα τηλεόραση  πρόσεχα μην πέσω σε κανένα  big brother  ή κάτι τέτοιο ξεφτιλισμένο! Τώρα προσέχω μην πέσω σε δελτίο ειδήσεων και θέλω  δυο- τρία χάπια να συνέλθω… Αλήθεια, δεν μας λένε πόση είναι τώρα η θεαματικότητα των ειδήσεων τους; Πόσος κόσμος παρακολουθεί  τα κρεματόρια τους; 
Να το πω και πιο κυνικά;  Τι ωφελεί να λες στο αρνί όλη τη χρονιά  ότι το Πάσχα θα το σφάξεις; Εδώ ταιριάζει το ανέκδοτο:  Μια νεαρή προετοιμαζότανε για την πρώτη νύχτα του γάμου της. Τι εσώρουχα να φορέσω ρωτάει τη μαμά της! Να βάλω τίποτε σεμνό μην με περάσει για τσούλα ο γαμπρός, ή να βάλω τίποτε  σούπερ να τον κάνω πύραυλο;  Και η απάντηση της μητέρας … Κοριτσάκι μου ό,τι και να φορέσεις, το γαμ..σι δεν το γλυτώνεις …    
 Έτσι λοιπόν αγαπητοί μου  τηλεπαρουσιαστές και  καναλάρχες, τι θα με ωφελήσει αν πάω  με καρκίνο και έμφραγμα στη χρεοκοπία και στη δραχμή; Όχι απαντήστε μου! 
Από KAPISTRI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom