Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στην ακριτική Γαύδο υπηρετεί ένας και μόνος Αστυνομικός


Η Γαύδος είναι το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας,ένα μικρό νησάκι νότια της Κρήτης,που ανήκε στο Νομό Χανίων ως Κοινότητα και πρόσφατα έγινε Καλλικρατικός Δήμος.Εχει έκταση μόλις 32 τετραγωνικά χιλιόμετρα,απέχει περίπου 30 μίλια από την Παλαιοχώρα Χανίων και 26 από τα Σφακιά.Οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 100,ασχολούνται δε με την κτηνοτροφία,τη γεωργία,τη μελισοκομία και τον τουρισμό τα τελευταία χρόνια!Την καλοκαιρινή περιόδο καθημερινά η Γαύδος φιλοξενεί άλλους 100 επισκέπτες.



Σ' αυτή την εσχατιά της Ελλάδας τη δημόσια τάξη και ασφάλεια εξασφαλίζει ένας και μοναδικός Αστυνομικός!Ναι όπως ακριβώς το διαβάζετε,ένα 25χρονο παλικάρι,που ο Θεός μόνο ξέρει πότε κοιμάται!
Για του λόγου το αληθές διαβάστε το ρεπορτάζ της Ελένης Φουντουλάκη στα Χανιώτικα Νέα

Eθιμοτυπική επίσκεψη στον Αστυνομικό Σταθμό της ακριτικής Γαύδου καθώς και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις των νομών της Κρήτης, πραγματοποίησε ο Ομιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής στo πλαίσιo της κοινωνικής αποστολής του.
Στο ακριτικό νησί υπηρετεί μόνο ένας αστυνομικός, ο 25χρονος Αστυφύλακας Νικόλαος Πλευράκης ο οποίος εδώ και ένα χρόνο καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του νησιού.   
Η αποστολή με τη συνοδεία του Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων Α/Δ Παντελή Μουρτζανού ως εκπρόσωπος του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή περιφέρειας Κρήτης υποστράτηγου Εμμανουήλ Παραβολιδάκη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ομίλου, κατευθύνθηκε στα Σφακιά όπου επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και κατόπιν με το καραβάκι της γραμμής μετέβη στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης, την ακριτική Γαύδο, για να πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αστυνομικό Σταθμό. 
Την αποστολή υποδέχθηκαν στο λιμάνι, ο Δήμαρχος της Γαύδου Ευστράτιος Λαμπάκης με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ελενα Σταματά Ζαφοράκη και ο μοναδικός αστυνομικός που υπηρετεί στο νησί, Αστυφύλακας Νικόλαος Πλευράκης.
Επειτα μετέβησαν στο Δημαρχείο και στον Αστυνομικό Σταθμό όπου ο Ομιλος προσέφερε τιμητικές πλακέτες:  στον Δήμαρχο της Γαύδου για την προσφορά του ώστε να επιβιώσει η ακριτική περιοχή με τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει, επίσης στον Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και στο μοναδικό αστυνομικό του νησιού που υπηρετεί απομονωμένος, μακριά από την οικογένεια του, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του νησιού.

Διαβάστε κι αυτό για το ακριτικό νησί της Γαύδου:
Δήμαρχος Γαύδου:ένας  αιρετός άρχοντας για όλες τις δουλειές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom