Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί φαγώθηκαν όλοι να μας "κουρέψουν" 50%; Ποιες οι συνέπειες μιας ελεγχόμενης πτώχευσης;


- Τι διαφορά θα δείτε στις τσέπες σας μετά το ''κούρεμα''
- Οι συνέπειες στις καταθέσεις, στις τράπεζες και στα ακίνητα
- Πόσο κοντά είμαστε στο ενδεχόμενο μείωσης του ελληνικού χρέους
- "Δεν συζητάει η κυβέρνηση σενάρια που αναφέρονται σε ξένα δημοσιεύματα για κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατα 50%, ίδίως όταν αυτά δεν τίθενται σε θεσμικό επίπεδο" δηλώνει χωρίς να προφέρει τη λέξη ''ΔΙΑΨΕΥΔΩ'' ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
- Τα σενάρια πως δεν επιστρέφει η τρόικα ώσπου να οριστικοποιηθεί το σχέδιο κουρέματος
- Γιατί πιέζουν προς τέτοια λύση η Κίνα και η Αμερική

Όσο και αν το αρνείται επισήμως η ελληνική κυβέρνηση, όσο και αν τα στόματα των αξιωματούχων στην Ευρωζώνη είναι ερμητικά κλειστά, το σχέδιο κουρέματος εως και 50% του ελληνικού χρέους είναι ΥΠΑΡΚΤΟ και μία ματιά στον διεθνή τύπο είναι αρκετή να πείσει όποιον αμφιβάλει.

Γιατί ΌΛΟΙ παραδέχονται πως είναι ανεξέλεγκτο το ελληνικό χρέος, γιατί ΌΛΟΙ ξέρουν πως είναι ικανό να βυθίσει σε ύφεση την Παγκόσμια Οικονομία.




Το BBC, η Die Welt και η Wall Street Journal όχι απλά το θεωρούν βέβαιο αλλά δημοσιεύουν και λεπτομέρειες του σχεδίου κουρέματος.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά συζητείται «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% με ταυτόχρονη γιγαντιαία ένεση ρευστότητας στο μηχανισμό ευρωπαικής στήριξης, EFSF, μέχρι και του ποσού των 2 τρισ. ευρώ αλλά και νέα ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Στην Die Welt ουσιαστικά επιβεβαιώνει το σχέδιο αυτό ο Όλι Ρεν, ενώ η Wall Street Journal λέει με σιγουριά πως το κούρεμα θα έχει γίνει μέσα στις επόμενες 5 εβδομάδες.

Ποιές θα είναι οι συνέπειες του κουρέματος για τους Έλληνες

Το ελληνικό κράτος θα αισθανθεί μία τεράστια ελάφρυνση αφού θα απαλλαγεί από το χρέος που θα κουρευτεί.
Όμως τις συνέπειες θα τις πληρώσουμε ΌΛΟΙ αφού το κούρεμα συνοδεύεται ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από εσωτερική υποτίμηση.



Επειδή θα μείνουμε στο ευρώ και δεν θα έχουμε δραχμές για να τις υποτιμήσουμε όπως και όσο θέλουμε, θα πρέπει για να γίνουμε ανταγωνιστικοί να κουρευτεί άγρια το βιοτικό μας επίπεδο.
Δηλαδή οι μισθοί, οι συντάξεις, η αξία των ακινήτων μας.

Οι τραπεζικές καταθέσεις δεν θα επηρεαστούν από το κούρεμα, οι τράπεζες όμως θα επηρεαστούν και θα επουλώσουν τα τραύματα τους μέσω ευρωπαικής βοήθειας.
Αυτό που μπορεί να συμβεί, πρόσκαιρα σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να θέσουν οι τράπεζες ένα
όριο υπερανάληψης μετρητών για να αποφευχθεί μια μαζική ανάληψη καταθέσεων.

Όσοι έχουν ομόλογα του ελληνικού χρέους θα υποστούν το κούρεμα στο ύψος που θα ανακοινωθεί, όσοι όμως έχουν ομόλογα τραπεζών λογικά δεν θα έχουν ανάλογο πρόβλημα, αν και δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό προηγούμενο.

Όσοι έχουν μετοχές, σύμφωνα με αναλυτές, θα υποστούν αρχικά ένα σοκ, βλέποντας την αξία τους να κατρακυλάει και άλλο, αν και υπάρχουν κάποιοι που λένε πως στο Ελληνικό Χρηματιστήριο έχει ήδη ''χωνευτεί'' μία τέτοια εξέλιξη.

Κάθετη όμως θα είναι η πτώση στην αξία των ακινήτων.Γιατί πολύ απλά κανείς μα κανείς δεν θα έχει την δύναμη να αγοράσει.Εδώ δεν γίνονται τώρα αγοραπωλησίες, σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν κουρευτούν και άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις.

Γιατί μας κουρεύουν


Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι πως το κούρεμα αποτελεί χρεοκοπία, δηλαδή ουσιαστικά παραδεχόμαστε ΟΛΟΙ πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της.

Επειδή τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδος της από το ευρώ θα σήμαινε παγκόσμιο ντόμινο, φαίνεται πως επέλεξαν για εμάς την ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός ευρωζώνης, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή στο σβέρκο μας θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά οικονομικές πατέντες.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι αυτοί που πιέζουν για αυτή τη λύση απαιτώντας ουσιαστικά από τους ευρωπαίους το ελληνικό κούρεμα και την ενίσχυση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ώστε να τερματιστεί η επέκταση της κρίσης.
Μάλιστα πολλοί λένε πως στην πραγματικότητα η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα όταν θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο κουρέματος.
http://www.newsit.gr/
Διαβάστε επίσης :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom