Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτορεπορτάζ από τη διήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις δομές Ψυχικής Υγείας και στην Ψυχοκοινωνική φροντίδα

Μαζική συμμετοχή εργαζομένων και εκπροσώπων οικογενειών και ληπτών στη 48ωρη απεργία

Στις 22 και 23/09 πραγματοποιήθηκε η 48ωρη απεργία των εργαζομένων σε δομές ψυχικής υγείας, φορείς πρόληψης και απεξάρτησης, ψυχιατρικά νοσοκομεία και οργανισμούς υγείας για την ανατροπή των αποφάσεων για περικοπή χρηματοδότησης, εργασιακή εφεδρεία και συγχωνεύσεις στους φορείς και οργανισμούς υγείας.

Η κινητοποίηση των εργαζόμενων ήταν μαζική: βρεθήκαμε πάνω από 20 σωματεία από δεκάδες χώρους σε όλη την Ελλάδα, πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι διαδηλώσαμε αρχικά μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια στη Βουλή. Ύστερα από τις συναντήσεις της αντιπροσωπείας του Συντονιστικού με εκπρόσωπο του ΥΠΟΙΚ και κοινοβουλευτικών κομμάτων, ακολούθησε πορεία μέχρι το Υπουργείο Υγείας, το οποίο βρισκόταν σε κατάληψη από εργαζόμενους. 


 Πρόκειται για την μαζικότερη κινητοποίηση του χώρου που έγινε ποτέ! 

Συνεχίζουμε όλοι μαζί κι ακόμα πιο αποφασισμένοι. Συνεχίζουμε με κλιμάκωση και διεύρυνση του μετώπου εργαζομένων και σωματείων με άλλους χώρους, εργασιακούς και φοιτητικούς, λαϊκές συνελεύσεις και σωματεία και επιτροπές βάσης που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, μέχρι να παρθούν πίσω όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι για περικοπή χρηματοδότησης, εργασιακή εφεδρεία και συγχωνεύσεις στους φορείς και οργανισμούς υγείας.
http://syntergpsyex.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom