Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Απόταξη βαθμοφόρου από το Λιμενικό για ατιμωτικό αδίκημα

...να αξιωματικός,να μάλαμα!

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόταξης βαθμοφόρου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, από τις τάξεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά από ομόφωνη γνωμοδότηση του αρμόδιου Δευτεροβάθμιου Ανακριτικού Συμβουλίου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για πράξεις που θίγουν την τιμή, αξιοπρέπεια και υπόληψη του στρατιωτικού και το κύρος του Σώματος, για διάπραξη του αδικήματος της ενεργητικής δωροδοκίας και βαριά παραπτώματα σχετικά με την Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω βαθμοφόρος διέπραξε το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, συλληφθείς επ΄ αυτοφώρω την 24/10/2008, από κλιμάκιο του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων, εντός της χερσαίας ζώνης Λιμένος Πειραιά, να παραδίδει χρηματικό ποσό σε Κυβερνήτη περιπολικού σκάφους του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ακριτικής περιοχής, προκειμένου να παραλάβει αντίγραφο απορρήτου προγράμματος νυχτερινών περιπολιών του σκάφους, με σκοπό να το παραδώσει σε διακινητή έτσι ώστε να διευκολυνθεί η παράνομη είσοδος μεταναστών.

Στη συνέχεια κηρύχθηκε σε πρώτο βαθμό από το Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά ως ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών με τριετή αναστολή και κατόπιν, με απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, εντός του 2011, κηρύχθηκε εκ νέου ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα (09) μηνών.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, ο εν λόγω βαθμοφόρος στερείται του βαθμού τον οποίο φέρει και δεν εγγράφεται στα στελέχη εφεδρείας του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

1 σχόλιο:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Καλά του κάνανε...αλλά και κανενα βουλευτη θα δουμε να αποτάσσουνε και καμια μέρα;;;;;;;;;;;;

Read more: Go to TOP and Bottom