Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Εκκίνηση του "Σπάρταθλον 2011"! - Για ένα στεφάνι ελιάς και λίγο νερό από τον ποταμό Ευρώτα


Παρασκευή, 30η Σεπτεμβρίου 2011!
Εκκίνηση αυτή την ώρα (07.00 πμ) του 29ου υπερμαραθώνιου δρόμου Σπάρταθλον 2011 κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης για ένα στεφάνι ελιάς και λίγο νερό από τον ποταμό Ευρώτα.
Ο Αγώνας ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ θα ακολουθήσει τη διαδρομή  των 246 χιλιομέτρων που αρχικά έτρεξε ο Φειδιππίδης από την Αθήνα στη Σπάρτη το 490 π.Χ.!

η φωτογραφία από την περσινή εκκίνηση

Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 αθλητές και αθλήτριες από 39 χώρες.Η  διαδρομή των 246 χιλιομέτρων θα πρέπει να καλυφθεί από τους συμμετέχοντες στο χρονικό όριο των 36 ωρών!

Ο τερματισμός  είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου 2011  ώρα 19.00 στο άγαλμα του  Λεωνίδα, στη Σπάρτη.

Οι Ιάπωνες έχουν την πολυπληθέστερη ομάδα (με 63 αθλητές) και ακολουθούν οι Γερμανοί (με 44 άτομα) και οι Έλληνες με 43 αθλητές.

Μεταξύ των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο φετινό «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», είναι νικητές και νικήτριες προηγούμενων διοργανώσεων, όπως ο Αυστριακός Μάρκους Θάλμαν, ο περυσινός πρωταθλητής Iταλός Ιβάν Γκουντίν, ο περυσινός δευτεραθλητής Ολλανδός Γιάν Λάντνικ, ενώ μετέχει για πρώτη φορά ο Αμερικανός Κριστιάν Μπερκ (βραβείο GUINNESS WΟRLD RECORD για το 2010 με 24 ώρες, έτρεξε 83,04 μίλια στην άμμο). Από πλευράς γυναικών ξεχωρίζει η συμμετοχή της Κίμι Νότο, από την Ιαπωνία (η γυναίκα με τους περισσότερους τερματισμούς και δύο φορές πρώτη).

Για κάθε αθλητή  η συμμετοχή του στον αγώνα θεωρείται ύψιστη τιμή  και εκπλήρωση ενός στόχου ζωής και ενός μεγάλου ιδανικού.

Το Έπαθλο, εκτός από τη διεθνή αναγνώριση, δεν είναι τίποτα περισσότερο, από ένα λιτό στεφάνι ελιάς και λίγο νερό από τον ποταμό Ευρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom