Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κι άλλη έκτακτη συνέντευξη τύπου του Βενιζέλου

Γιατί αυτό το παιδί πιστεύει ότι με τη λογοδιάρροια λύνει τα προβλήματα;

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος για τις επαφές που είχε στην Ουάσινγκτον και την πορεία των συζητήσεων για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα, την αποκρυστάλλωση των νέων μέτρων, αλλά και για τις γραπτές διαβεβαιώσεις που έχουν τεθεί ως προϋπόθεση για την επιστροφή της τρόικας στην Αθηνά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στην ηγεσία του ΔΝΤ ένα προσχέδιο που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα.

Ωστόσο, το αργότερο μέχρι αύριο, Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να έχει στείλει σε ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε επίσημη μορφή τις γραπτές διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή των νέων μέτρων που έχουν τεθεί ως προϋπόθεση για την επιστροφή της τρόικα στην Αθηνά.

Πηγές προσκείμενες στην τρόικα δηλώνουν πως τα κλιμάκια και οι επί κεφαλής τους θα επιστρέψουν στην Αθηνά εντός της εβδομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα παράσχει ενδιάμεσα τις σαφείς γραπτές διαβεβαιώσεις (certain written assurances) για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει στο προσεχές διάστημα.

Στέλεχος κοντά στην τρόικα δήλωσε σήμερα Τρίτη στο πρακτορείο Reuters : «Ναι, η αξιολόγηση θα πρέπει κανονικά να επανεκκινήσει την Τετάρτη».

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να συντάξει και να στείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ τις τροπολογίες, τις υπουργικές αποφάσεις και τις εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την απόδοση των μέτρων μαζί με το χρονοδιάγραμμα ψήφισης των
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom